r
Nosalty Logó

Tiramisu tojásmentes krémmel 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Tiramisu tojásmentes krémmel 4.
adag
Előkészítés
perc
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tiramisuhoz

A krémhez

Összesen 654 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tiramisuhoz

A krémhez

Összesen 2610 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tiramisuhoz

A krémhez

Összesen 187 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 654 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    126.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1915.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.6 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2610 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

A tiramisuhoz

A krémhez

Elkészítés

A tiramisuhoz

  1. Lefőzzük a kávét, és beletesszük a cukrot elolvadni, majd felöntjük tejjel.
  2. Megfőzzük a pudingot a zacskón található leírás szerint, majd a lábost hideg vízbe állítva lehűtjük (kevergessük, hogy ne hártyásodjon a teteje).
  3. Ha a puding kihűlt, csomómentesen elkeverjük benne a mascarpone-t.
  4. A babapiskótákat egyesével megmártjuk a kávéban, és szorosan lerakjuk az első sort egy magasabb falú tálban.
  5. A krém felét egyenletesen eloszlatjuk a piskótán.
  6. Azűrőbe kanalazzuk a kakaóport, és végighintjük az első sor krémet.
  7. A második sor piskótához egyesével megmártjuk a piskótákat, és szorosan lerakjuk.
  8. A krém maradék felével egyenletesen beterítjük a piskótát.
  9. A felső réteget is megszórjuk kakaóval.
  10. Hűtőbe tesszük néhány órára összeállni.
  • Tepsi mérete: 27x27
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 64
  • 7 napos nézettség: 416
  • Össznézettség: 280984
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 13.

Ajánló

A piskótát elég egy pillanatra megmártani a kávéban. Amint beleért a felső oldal, már vehetjük is ki, így nem áztatjuk el, és a krémmel is tud még puhulni. A kávés mártogatónak érdemes a piskótával közel azonos méretű, de mély edényt választani. Jellemzően a tálalás előtti este készítem el, másnapra tökéletesre összeáll. Ha esetleg nem elegendő a piskóta a szoros elrendezéshez, pár miliméter kihagyható a piskóták között, úgy is összeáll. Kizárólag felnőtteknek készülő verziónál a kávéba lehet tenni kávélikőrt, mandulalikőrt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tiramisu tojásmentes krémmel 4.
Receptműves 119 recept

Kb. 15 évvel ezelőtt ettem először tiramisut, ami akkor még kevésbé ismert ínyencségnek számított. Utána sok-sok év eltelt, mire újból megízleltem, azonban nem igazán emlékeztetett az első élményre, ráadásul időközben azt is megtudtam, hogy jellemzően nyers tojással készül a krém, így (sajnos két korábbi szalmonella miatt) azonnal tiltólistás lett nálam egészen addig, amíg az alábbi alternatívát összeállítottam.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Isteni könnyü, ezt napokon belül el is készítem! majd irok, milyen lett :)

Receptműves

Szia Kiskifli, mindenképp írd meg, tégyleg pikk-pakk kész és az eredmény... Hmmmm.... :-) Szia, Memi

Törölt felhasználó

Kedves Receptm?ves! Én a hagyományos tiramisut is elkészítem tojás nélkül. Nekem nem hiányzik bele. És van egy epres tiramisureceptem, abba sem teszek. Egyszer nagyon beteg voltam 1 db. tojástól. De ezt a változatot is ki fogom próbálni. :) üdv: sütimorzsa

Receptműves

Szia, mindenképp írd meg, hogy ízlett ez a gyors változat :-). Az epreset meg még én nem próbáltam, de ha jön a szezon, biztosan elkészítem :-) Memi

Törölt felhasználó

Szia Receptm?ves! Nem vagy egyedül, hogy ha lehet mell?zöd a tojást. Nekem is van rossz élményem . Én és még sokan mások Máglyarakástól kaptam az áldást és a felejthetetlen szalmonellát. Köszi ezt a receptet, igaz így megint b?nözni fogunk.Puszi Marika

Receptműves

Egészségetekre :-) Nagy kedvenc nálunk is, még nyáron sem kell lemondani róla és még a süt? mellett sem kell olvadozni :-) Én mindig teljes ki?rlés? babapiskótából, nádcukorral, karobporral és gabonatejjel készítem, így nem is annyira b?nös élvezet és mennyei csemege :-) Annyit néztem ma a képet, hogy hétvégén meg kell csinálnom... Puszi, Memi

Törölt felhasználó

Én is hasonló recept alapján készítem (évek óta nagy sikerrel), annyi különbséggel, hogy a 250 g mascarponét 3 dl Hulalával keverem össze (nekem ebb?l áll a krém). Imádom a karamellát, bár gondolom annyira nem lesz domináns az íze, de legközelebb biztosan így fogom készíteni! Köszi a receptet!

Receptműves

Szia jucóka, lehet?ség szerint kerülöm az ilyen jelleg? termékeket, zabtejjel szoktam készíteni és a lehet? legkevesebb "adalék" összetev?vel. Szép napot, Memi

Hencsibaba

Szia! Hétvégén megcsináltam ezt az isteni receptet!!! Hát..... ideje nem volt összeérni az ízeknek,gyorsan elfogyott. Legközelebb kés? délután kell megcsinálnom, hogy másnapra legyen ideje összeérni! Arrol nem is beszélve,h dupla adaggal,mert nálunk a tiramisu nagyon megy! Köszönöm a receptet!!!!!!

Receptműves

Nagyon örülök, egészségetekre :-)

Törölt felhasználó

Szia! Most szombaton csinálom meg a tiramisut. Kiszeretném kérni a véleményed abban,hogy ha tiramisu pudinggal csinálom meg nem lesz-e túl sok. Vettem karamellás pudingport is csak megakadt a szemem a tiramisun. Anyukám szülinapjára csinálom és neki az egyetlen kedvence a tiramisu.Remélem fini lesz. Még egy kérdés. Ha kapcsos tortaformába csinálom megtartja a formáját? Én a puding miatt gondolnám ,hogy igen. El?re is köszönöm a válaszod . Szép napot DIA

Receptműves

Szia Dia, nem kóstoltam még a tiramisu pudingot, de szerintem kipróbálhatod vele, legfeljebb el?ször kevesebb cukrot tegyél bele és ahogy f?, még tudsz hozzáadni, ha kevésnek érzed. Eddig mindig üveg tálban készítettem a tiramisut, elég puha, lágy a puding is, mivel a krémsajt miatt nem köt meg teljesen "pudingosra", ezért még nem mertem kapcsos formába tenni. Szép napot, Emi

Varjúné Ambrózi Jozefa

joszka Szia! Nálam is kizáró ok volt a nyers tojás használata,én helyette tejszines pudingból csináltam,de kipróbálom karamellással is. Nagyon jó még tejszín+habfixálóval is,de lehet ezt még fokozni....nagyon korona az ebéd utáni menüknek! Jó kuftákodást!

Receptműves

Köszi :-)

Törölt felhasználó

Szia Memi és mindenki! Csak egy jó tanács (nemcsak ehhez a tuti recepthez, hanem más pudingos f?zött krémekhez is), azért hogy ne b?rösödjön-hártyásodjon h?lés közben: Amint levesszük a t?zr?l egy akkora folpack-kal letakarjuk, ami teljesen befedi, de úgy, hogy a krém felületéhez érjen, tehát nyugodtan "rá lehet nyomkodni" a meleg krémre, nem fog elolvadni a folpack!!! S?t, csak így van értelme. Ezzel teljesen elzárjuk a leveg?t?l és ugyanolyan friss, krémes marad a teteje, mint belül. Nem kell többé kevergetni :) Kih?lés után, szépen le lehet húzni róla a fóliát :) További jó sütögetést mindenkinek :)

Törölt felhasználó

Szia Csipetke77! A forró ételre való folpack helyezés nagyon káros! A folpackban lév? vegyi anyagok ugyanis h? hatására belemennek a készített ételbe. Ezért nem ajánlom senkinek sem, hogy ezt tegye a pudinggal, de más étellel sem.  Ízre nem lesz más, de attól, hogy nem érezzük, még benne van. Ne vedd okokskodásnak, nem annak szánom, inkább jótanácsnak:)

Browney

elkészült,már a kóstolás is megvolt,isteni!Én még pluszban csaltam annyit,hogy el?re készített poharas pudingot vettem,így meg aztán ultra gyors!Köszönjük!

Receptműves

Szia Browney, így tényleg szupergyors lehetett ;-) Örülök, hogy ízlett, szép napot! Memi

Hozzávalók

A tiramisuhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek