r
Nosalty Logó

Tiramisu tojásmentes krémmel 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Receptműves
Tiramisu tojásmentes krémmel 4.
adag
Előkészítés
perc
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tiramisuhoz

A krémhez

Összesen 654 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tiramisuhoz

A krémhez

Összesen 2610 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tiramisuhoz

A krémhez

Összesen 187 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 654 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    126.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1915.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.6 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2610 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

A tiramisuhoz

A krémhez

Elkészítés

A tiramisuhoz

  1. Lefőzzük a kávét, és beletesszük a cukrot elolvadni, majd felöntjük tejjel.
  2. Megfőzzük a pudingot a zacskón található leírás szerint, majd a lábost hideg vízbe állítva lehűtjük (kevergessük, hogy ne hártyásodjon a teteje).
  3. Ha a puding kihűlt, csomómentesen elkeverjük benne a mascarpone-t.
  4. A babapiskótákat egyesével megmártjuk a kávéban, és szorosan lerakjuk az első sort egy magasabb falú tálban.
  5. A krém felét egyenletesen eloszlatjuk a piskótán.
  6. Azűrőbe kanalazzuk a kakaóport, és végighintjük az első sor krémet.
  7. A második sor piskótához egyesével megmártjuk a piskótákat, és szorosan lerakjuk.
  8. A krém maradék felével egyenletesen beterítjük a piskótát.
  9. A felső réteget is megszórjuk kakaóval.
  10. Hűtőbe tesszük néhány órára összeállni.
  • Tepsi mérete: 27x27
  • Receptkönyvben: 1378
  • Tegnapi nézettség: 99
  • 7 napos nézettség: 669
  • Össznézettség: 350292
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 13.

Ajánló

A piskótát elég egy pillanatra megmártani a kávéban. Amint beleért a felső oldal, már vehetjük is ki, így nem áztatjuk el, és a krémmel is tud még puhulni. A kávés mártogatónak érdemes a piskótával közel azonos méretű, de mély edényt választani. Jellemzően a tálalás előtti este készítem el, másnapra tökéletesre összeáll. Ha esetleg nem elegendő a piskóta a szoros elrendezéshez, pár miliméter kihagyható a piskóták között, úgy is összeáll. Kizárólag felnőtteknek készülő verziónál a kávéba lehet tenni kávélikőrt, mandulalikőrt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Kb. 15 évvel ezelőtt ettem először tiramisut, ami akkor még kevésbé ismert ínyencségnek számított. Utána sok-sok év eltelt, mire újból megízleltem, azonban nem igazán emlékeztetett az első élményre, ráadásul időközben azt is megtudtam, hogy jellemzően nyers tojással készül a krém, így (sajnos két korábbi szalmonella miatt) azonnal tiltólistás lett nálam egészen addig, amíg az alábbi alternatívát összeállítottam.

Hozzávalók

A tiramisuhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek