r
Nosalty Logó

Tiramisu nem nyers tojásból

NS
Tiramisu nem nyers tojásból
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

956
Kalória
19.8g
Fehérje
56g
Szénhidrát
72.2g
Zsír
57.5g
Víz
175.6g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
31g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 956 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 4778 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 956 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    361.2 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2431.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    280.2 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    287.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    890 micro
Összesen 4778 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

  1. Lefőzünk egy adag feketekávét.
  2. Közbe egy fémtálba a 4 tojássárgáját, a 4 kanál cukrot belerakjuk, és gőz fölé helyezzük (nem szabad a vizet nagyon forralni, inkább gyöngyözzön, mert ha túlágosan forr a víz, a nagy hőtől odasül a tojás). A tojást és a cukrot habverővel a gőz fölött habosra keverjük.
  3. Közben a kávé is kész lesz, beleöntjük egy tálba, és hozzákeverünk tejet, kevé cukrot és a rumaromát ízlés szerint.
  4. Mikor kész a krém (habosra vertük, )kicsit hagyjuk kihűlni, majd nagyon óvatosan hozzákeverjük a mascarpone-t fakanállal.(mint a piskótasütésnél,a lisztet,a tojásos masszába)
  5. Aztán a hulalát habverővel felverjük (csaki jéghideg hulalát használjunk, mert így lesz csak kemény a hab, ha meleg a tejszínünk, folyós lesz, és soha nem fogjuk tudni kemény habbá verni).
  6. Utána a tejszínt is hozzákeverjük fakanállal nagyon óvatosan a mascarpone-s krémhez, de úgy, hogy nehogy összeessen.
  7. Egy nagyobb jénait fogunk, és elkezdjük a rétegezést. A babapiskótát belemártjuk a kávés tejbe, és kirakjuk egy sorba, majd a krém következik, és kakaóport szórunk rá, megint babapiskóta, krém és végül a tetejét megszórjuk kakaóporral.
  8. Hűtőbe helyezzük, és jól lehűtjük, hogy az ízek is összeérjenek :).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p

Kedvenc tiramisu receptem:). Anyukám és OLASZ APUKÁM két receptje lett összegyúrva :). Isteni finom:).

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek