Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu Jahin konyhájából

Tiramisu Jahin konyhájából
Tiramisu Jahin konyhájából
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokadik tiramisu után nekünk ez a legjobban bevált recept, arányait tekintve. A presszókávét mindig hígítom egy kevés tejszínnel vagy tejjel, így sokkal lágyabb a desszert íze.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Presszókávét főzünk, kevés tejszínnel hígítjuk, és öntünk bele Amaretto likőrt.
  2. A garantáltan friss tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat kikeverjük a sajttal és porcukorral.
  3. A fehérjékből csipet sóval és kis porcukorral kemény habot verünk, majd óvatosan összeforgatjuk a sajtos masszával.
  4. A babapiskóta felét gyorsan megforgatjuk a kávés folyadékban, és egy rétegben lerakjuk egy nagyobb jénaiba.
  5. Ráöntjük a krém felét, megszórjuk egy réteg kakaóval, majd ismételjük a műveletet.
  6. 1 éjszakára behűtjük.
  7. Közvetlenül fogyasztás előtt a tetejére is teszünk kakaószórást.
  8. Tálalás: fagylaltos kanállal, koktélos pohárban extra kakaóval.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 234
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tiramisu pohárban, tiramisu desszert, babapiskótás desszert amarettóval és mascarponéval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

624
mascarpone 50 dkg
babapiskóta 36 db
tojás 5 db
porcukor 8 dkg
feketekávé 2.5 dl
habtejszín 0.25 dl
amarettó 0.25 dl
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek