r
Nosalty Logó

Tiramisu Jahin konyhájából

Jahin
Tiramisu Jahin konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

624
Kalória
14.7g
Fehérje
47.6g
Szénhidrát
40.8g
Zsír
74.2g
Víz
154.7g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
30g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3738 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 624 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    244.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1662.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    285.3 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    444.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1220 micro
Összesen 3738 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

  1. Presszókávét főzünk, kevés tejszínnel hígítjuk, és öntünk beleAmarettolikőrt.
  2. A garantáltan friss tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat kikeverjük a sajttal ésporcukorral.
  3. A fehérjékből csipet sóval és kis porcukorral kemény habot verünk, majd óvatosan összeforgatjuk a sajtos masszával.
  4. A babapiskóta felét gyorsan megforgatjuk a kávés folyadékban, és egy rétegben lerakjuk egy nagyobb jénaiba.
  5. Ráöntjük a krém felét, megszórjuk egy réteg kakaóval, majd ismételjük a műveletet.
  6. 1 éjszakára behűtjük.
  7. Közvetlenül fogyasztáselőtt a tetejére is teszünk kakaószórást.
  8. Tálalás: fagylaltoskanállal,koktélos pohárban extra kakaóval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p

Sokadik tiramisu után nekünk ez a legjobban bevált recept, arányait tekintve. A presszókávét mindig hígítom egy kevés tejszínnel vagy tejjel, így sokkal lágyabb a desszert íze.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek