r
Nosalty Logó

Tepsis csicsóka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tepsis csicsóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2107 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    1401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8427.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1281 mg
  • Nátrium
    5603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    673 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicsókát megtisztítjuk, cikkekre felszeleteljük.
  2. Tepsiben egyenletesen elterítjük, megsózzuk, olajjal meglocsoljuk. A sütőbe tesszük, 210 fokon 15 percig sütjük, majd kivesszük egy pillanatra.
  3. Ráreszeljük a fokhagymát, ráöntjük a tejszínt, valamint a reszelt sajtot szétterítjük rajta. Visszahelyezzük a sütőbe. Grill fokozaton (3-as), vagy ha nincs, akkor 210 fokon sütjük tovább, amíg a sajt rápirul.
  4. Tálaljuk sült húsokkal.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 37255
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 16.

Ajánló

Tejszín nélkül is megsüthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A valaha szegények étele volt. Igen szapora növény. A mondás is azt mondta a sokgyermekes családra: Annyian vannak, mint a csicsóka. A burgonya testvére. Igen finom, laktató, önmagában is, valamint igen jó köret is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...