Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejmentes diós kevert

Tejmentes diós kevert
Tejmentes diós kevert
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon gyors, olcsó és egyszerű sütemény.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgát különválasztjuk a fehérjétől, ez utóbbit habbá verjük.
  2. Minden mást alaposan összekeverünk, és a legvégén hozzáadjuk a tojásfehérjét.
  3. Lisztezett, zsírozott tepsibe sütjük.
  4. Kettévágva tölthetjük krémmel, lekvárral vagy simán főzhetünk mellé vaníliás pudingot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x34x4 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 275
elküldve: 3
receptkönyvben: 161
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

egyszerű diós sütemény, kevert diós szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SagaH
SagaH Fri, 2013-05-17 22:12

Nagyon jó recept.Én már kétszer megsütöttem,a család egyik kedvence lett.
Laza,könnyű a tésztája,töltve /barack lekvárral is nagyszerű/ vagy töltés nélkül is elfogy 10 perc alatt.

738
tojás 4 db
cukor 30 dkg
dió 10 dkg
víz 10 ek
finomliszt 17 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál