r
Nosalty Logó

Csokiolvasztás pralinéhoz bonbonhoz

Sienne
Csokiolvasztás pralinéhoz bonbonhoz
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

308
Kalória
2.4g
Fehérje
30.6g
Szénhidrát
19.6g
Zsír
0.5g
Víz
4g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
24g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 1233 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    0.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 308 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 1233 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    0.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 571 kcal

Elkészítés

  1. A csoki olvasztásához nem melegebb(!), mint 45-50 fokos környezet, porcelántálka és türelem kell.
  2. Beletörjük a csokit a porcelántálkába, beleállítjuk az 50 fokos vízzel telt lábosba, az egészet lefedjük, és hagyjuk őket barátkozni. 1-2 kanál olajat tegyünk hozzá, és időnként megkevergetve ellenőrizzük, hogy áll a csokoládénk. Ha hűl a víz (hőmérővel érdemes ellenőrizni), kicsit melegítsünk rajta, de ne legyen most se melegebb 50 foknál. Hőmérő híján finom meleg fürdővíz hőmérsékletről van szó. Vagy állítsuk be a sütőt 50 fokra, alsó-felső fűtésre, és a porcelántálkát felejtsük benne addig, amíg kellemesen folyékony krémes nem lesz a csokink.
  3. Ebből a masszából tegyünk 1-1 kiskanálkával a praliné formába, kis ecsettel kenjük fel a forma falaira, majd a szilikonformát alufólia alapra fejjel lefelé fordítva tegyük be a hűtőbe. Megszilárdulás után az oldalfalakat az ecsettel még egyszer vonjuk át, így elég vastag lesz a praliné fala. (Simán bennehagytam a maradék csokit a langyos sütőben addig, amíg az előző kenés szilárdult a hidegen.)
  4. Kihűlés után megtölthetjük a csokipohárkát a kívánt töltelékkel, majd folyékony csokit csurgatva rá, lezárjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Utólagosan hozzáadott szuperprémium módszer: Már receptem kiadása után találtam meg a számomra legeslegjobb csokiolvasztási módot. Nem tudom, hogy "kiolvasztás" (auttauen - azaz ami a fagyasztott áru megfőzés nélküli kiolvasztására szolgál) üzemmódban ki-ki mikrója hogy működik, de az enyém remeknek bizonyult csokiolvasztási célra. A tábla csokit beletördelem a porcelántálkába és mennyiségtől függően 1-3 percre KIOLVASZTÁS üzemmódban beteszem a mikróban, közben félidőben ki lehet venni átkevergetni. Szuper folyékony, tökéletes lesz. Visszakeményedés után pedig fényes és roppanós. Egyszóval, amilyennek egy pralinénak lennie kell.

További receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Simon Gábor

Grillázs házilag

Mutatós, finom és 2 alapanyag szükséges hozzá. Nagyon sokan szeretik ezt a ropogós desszertet akár magában, akár egy süti tetején. Idén karácsonykor ahelyett, hogy megvennéd a boltban, ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...