Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetorta 2.

Gesztenyetorta 2.
Gesztenyetorta 2.
65 perc / előkészület: 45 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem is olyan bonyolult torta, de annál finomabb.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Szülinapra, vagy csak úgy, vasárnapi desszertnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat különválasztjuk,a sárgáját a cukor 1/3-ad részével habosra keverjük. 
  2. A fehérjéket a maradék cukorral habbá verjük.
  3. Összekeverjük óvatosan fakanállal, majd a kakaóporral elkevert lisztet hozzátesszük.
  4. 160 C-on, tortaformában kisütjük. Hűlni hagyjuk.
  5. A töltelékhez a lefőzött (tej, liszt, tojás), kihűlt  "részt" kikeverjük a habos, porcukros margarinnal. Hozzáadjuk a gesztenyemassza felét és a rumaromát. Megtöltjük a kihűlt, kettévágott tortalapot.
  6. A maradék gesztenyemasszából kis gesztenye alakzatokat formázunk, kifagyasztjuk, olvasztott csokiba mártjuk és ezzel díszítjük a tortát.

  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 24cm átmérő cm
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 51 029
elküldve: 4
receptkönyvben: 437
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Citrom'

Mióta szakács: 2009.08.02.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés torta

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Piroska76
Piroska76 Sun, 2011-12-11 22:45

Szia!Nekem is az lenne a kérdésem hogy az oldalára mit kenjek,/tejszínhabnak látom a képen/?

citrom
Citrom' / citrom Tue, 2011-12-13 15:38

Szia Piroska 76!A tortám oldala a saját krémével van körbekenve!De nyugodtan tejszínhabbal is bekenheted,vagy leöntheted csokival is,isteni!

varib
varib Thu, 2011-11-10 18:38

És ha beletöltöm a két lap közé a krémet, mivel "csomagolom" be?:)

citrom
Citrom' / citrom Tue, 2010-08-17 14:31

Szia!Szóval úgy értettem a másfélszeresét,hogy a megadott mennyiség+a fele mennyiség. Tehát nem fél liter tejből készül a krém ,hanem 0.375 liter.Szia!

citrom
Citrom' / citrom Sat, 2010-08-14 20:03

Szia Salserina!szerintem másfélszeresét nyugodtan veheted.Jó sütést!Szia!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-17 09:36

Kedves Citrom!

Meg tudnád a pontos adatokat adni a 28-as formához? Mert attól félek, hogy túl "híg" lesz a krém fél liter tejjel...vagy hogy vegyem a másfélszeresét??
Köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-13 08:44

Kedves Citrom!!!!

Meg szeretném csinálni ezt a tortát 28-as formába!!! Meg tudnád mondani, hogy ahhoz milyen arányok kellenek????

Köszi szépen!!

citrom
Citrom' / citrom Tue, 2010-03-23 23:47

Szia Anita7! Nem igazán értem miért nem sikerült a tortád. Mekkora a tortaformád?Az enyém 24 cm átmérőjű. A tojásfehérje habot nagyon óvatosan kell belekeverni fakanállal a felvert sárgájába,apránként hogy ne törjön össze a hab.A liszttel úgyszintén és persze ezt sem a robotgéppel.A sütés 160-180 fokon kezdd amig feljön aztán szépen fokozatosan lejjebb vesszük a hőfokot. A krémnél a "főzött részt" puding sűrűségig főzzük,majd TELJESEN kihűtjük.A fél gesztenyemassza szerintem elég a krémbe (meglátod hogy a hűtőbe összeérik az íze).Úgy látom már elég sokan elkészítették(24).Hidd el a recept jó , cukrász vagyok.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-03-23 13:00

Szia! Megcsináltam ma ezt a tortát, úgy sütöttem a piskótát, ahogy a recepted szerint leírtad, sőt figyelembe vettem a hozzászólásokban leírtakat is, és mégis lapos a piskóta, nem olyan magas a torta mint neked a képen, és a krém is nagyon híg állagú!!!Ha csak fél csomag geszetnyemasszát használunk a krémhez, akkor nagyon margarin ízű, viszont ha egy egészet akkor nem marad a díszítéshez! Kipróbáltam, nem jött be, csak a képen szép, és szerintem nem én vagyok béna, mert ügyesen tudok sütni!!!

Liebe Anna
Pfanni / Liebe Anna Thu, 2009-10-15 09:41

Megcsináltuk, nagyon fincsi lett, és látványra is egész pofás. A tésztája nem lett túl magas. Nem kellett volna bele sütőpor? Köszi a receptet!

citrom
Citrom' / citrom Thu, 2009-10-15 18:05

Liebe Anna ,örülök hogy sikerült és hogy ízlett nektek!Rakhatsz bele sütőport is,de nem attol marad magas a torta. 160c-on kezdjük a sütést és ahogy kezd szilárdulni fokozatosan veszem lejjebb a hőfokot.Amikor úgy látod hogy kész ,a közepébe szúrsz egy hurkapálcát,és ha nem ragacsos akkor kiveheted.De ezt biztos te is tudod.

1630
tojás 7 db
cukor 14 dkg
finomliszt 16 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál
tej 2.5 dl
margarin 35 dkg
porcukor 25 dkg
gesztenyemassza 25 dkg
rumaroma 2 csepp
csokoládé 10 dkg