Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős csirkecomb

Szőlős csirkecomb
Szőlős csirkecomb
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom receptje, amit most kicsit másképpen készítettem el, mint szoktam. Volt itthon egy üveg száraz fehérbor, ami nekem túl "száraz", így kicsit besegítettem, hogy jobban fogyjon!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Száraz fehérbor mellé nagyon passzol!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott, megtisztított csirkecombokat megszórjuk sültcsirke fűszersóval. Majd kevés olajat öntünk a sütőedény aljára, és szépen egymás mellé helyezzük a csirkecombokat. Aláöntjük a bort, és a combokra tesszük az egész hagymákat, majd előmelegített sütőbe toljuk, alufóliával lefedve.
  2. Félidőben (kb. 30 perc) a szőlőszemeket belerakjuk a combok közé, kissé még pároljuk, aztán levesszük a fóliát, és pirosra sütjük.
  3. Krumplipürével tálaljuk. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 4 451
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szőlős csirke, szőlős-boros sült csirkecomb

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

347
csirke alsócomb 8 db
napraforgó olaj 1 ek
csirke fűszersó 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 kis fej
fehérbor 1 dl
szőlő 20 dkg