r
Nosalty Logó

Sült citromkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Sült citromkrém
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    662 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 1206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válasszuk szét a tojást 2 magasabb falú keverőedényben.
  2. Verjük fel a fehérjét a csipet sóval.
  3. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a citrom reszelt héját.
  4. Kinyomjuk a citrom levét (az egész citrommal jó savanyú lesz, aki kevésbé citrom rajongó, elegendő, ha a fele citromot facsarja bele) és a tojássárgás masszához keverjük.
  5. Szintén a tojássárgás masszába belekeverjük a lisztet, majd a tejet.
  6. A felvert fehérjéhez keverjük a tojássárgás masszát.
  7. Begyújtjuk a sütőt 4-es fokozatra (180 fok).
  8. Kivajazunk 4 hőálló poharat, vagy szuflé formát és egyenlő részben elosztjuk a masszát.
  9. A formákat beleállítjuk egy a formáknál magasabb falú sütő tepsibe, vagy hőálló tálba és feltöltjük annyi vízzel, hogy a poharakban lévő massza felét-kétharmadát elérje (a pohár külső falán nézve).
  10. 35-40 percig sütjük (7-es pontban írt fokon), amíg a teteje aranyszínű kérget kap (az alja folyós, sűrű krémmé alakul)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6004
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 10.

Ajánló

Nálam a hagyományos porcelán, 5 cm magas, 8 cm átmérőjű cappuccino-s pohár helyettesíti a szuflé formát, így lesz 4 adag. A formákba merőkanállal egyszerű belemerni a masszát. Az egész desszert összeállításához elegendő egyetlen eszköz a konyhai robotgép habverő része (ezért is kezdem a fehérje felveréssel).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Nagyon szeretem a citromot, az ízét, az illatát, a színét. Leginkább annyit tudunk róla, hogy magasan kiemelkedik a természetes C vitamin tartalma, jó hatást gyakorol a táplálkozásunkban. Az már kevésbé ismert, hogy bár savanyú ízű, mégis lúgosító hatása van. Lenti finomság bármikor jöhet, ha nyár van - lehűtve - felfrissít, ha tél van - langyosan- felmelegít, ha tavasz, vagy ősz van éppen, akkor pedig csak úgy, mert ínycsiklandó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek