Nosalty Logó

Spicces linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Torma
Spicces linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A hempergetéshez

Összesen 456 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A hempergetéshez

Összesen 3642 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A hempergetéshez

Összesen 453 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 456 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.6 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1786 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 3642 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 453 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A hempergetéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az átszitált lisztet, vajat, tojássárgáját és az 5 ek fehérbort összekeverjük, és hideg kézzel villámgyorsan összedolgozzuk. Én késes robotgépben pörgettem össze.
  2. Folpackba csomagolva a hűtőbenpihentetjük30 percig.
  3. Pihentetés után liszttel meghintett deszkánkb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd lyukas csillagokat/nekünk tetsző formákat szaggatunk.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlapon sütjük 170 fokra előmelegített sütőben kb.10percig.
  5. Rövid hűtés után megforgatjuka linzereket a vaníliás porcukorban. Fémdobozban sokáig eláll.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1941
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 15.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a linzert. A bor különleges ízt ad ennek a sütinek. Az alkohol elpárolog a sütés alatt, úgyhogy bátran kínálhatjuk gyerekeknek vagy autóvezetőknek is!

Receptkategóriák

Jó kis magyar recept! 2009 Blikk Nők/ Konyha Karácsonyi számából vettem. Nekem csak vörösborom volt itthon, ezért nem hófehérek a linzereim. Finom, omlós süti, és nem túl édes. Érdekes, a tésztába nem teszünk semmi cukrot, de bőven meghempergetjük vaníliás cukorban sütés után.:)

Hozzászólások

Csiki Piroska

Kedves Torma, szeretem az ilyen "elállós" recepteket, bármikor el? lehet venni, ha vendég érkezik. Üdv. Piroska

Torma

Kedves vagy Piroska :) Neked biztos jobb edes repeptjeid vannak; en nagyon ritkan sutok edeset, kiveve a foszlos vanilias kalacsot. Azt a kakaos, turos sutidet egyszer megsutom! Amivel a Haas versenybe neveztel...Jo keszulodest az unnepekre, udv, Torma :)

pussycat

Nagyon tetszik a sutid Kedves Torma! Biztos, hogy meg fogom sutni. Koszi a receptet, udv. Veronika

Torma

Köszi Veronika, minden jot, T:)

Gabys

A fenébe, most vettem észre a receptet:( Nahh sebaj eltettelek jöv?re:) Jahh, mindegy milyen bor? Üdv, Gabi

Torma

Hát a vörös is m?ködött, de a fehér bor biztos jobb..üdv T:)

Gabys

jó jóóóó sejtettem, h fehér:))))) Mindegy h száraz vagy édes?

Torma

Hát figyi Gabi, az eredeti recept nem írta, szerintem az édeskés biztos jobb, mert a száraz bor az kevésbé édes...csak lazán, látod en is rogtonoztem :) jo sutogetest! T:)

Hozzávalók

A tésztához

A hempergetéshez

Címlapról ajánljuk