r
Nosalty Logó

Spanyol karácsonyi nugát - Turrón de yema tostada

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
musicus2
Spanyol karácsonyi nugát - Turrón de yema tostada
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2287 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 286 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    147.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2928.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    673 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 2287 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 449 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát megpirítjuk és megőröljük. Tehetünk bele egy-két szem keserűmandulát.
  2. A tojássárgáját a fűszerekkel habosra verjük.
  3. A vízből és a cukorból szirupot főzünk.
  4. Amikor 115 fokos, fokozatosan hozzáöntjük a tojássárgáját folyamatos keverés közepette. Ha forróbb a szirup, a nugát szárazabb lesz. Mintegy öt percig verjük, amíg kissé lehűl.
  5. Belekeverjük a mandulát, homogén masszává dolgozzuk. Ne verjük feleslegesen, különben a mandula olajat ereszt.
  6. Egy formát vagy kis tepsit kibélelünk zsírpapírral, belesimítjuk a nugátot (kb. egy centi magas táblának kellene lennie). Két-három napig szobahőmérsékleten pihentetjük.
  7. Kivesszük a formából, megszórjuik a porcukorral, amit forró vaslappal vagy szakácsfáklyával karamellizálunk.
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 870
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spanyol karácsonyi nugát - Turrón de yema tostada
musicus2 14 recept

A spanyolok kedvenc karácsonyi desszertje. Sok fajtája létezik, százféle fűszerrel fűszerezett, puha vagy roppanós, csokival vagy csoki nélkül, karamellizálva, stb. A szupermarketekben kapható dobozos nugátoknál sokkal jobbak a kézműves termékek. Ez a recept a tojásos karamellizált puha fajta, amit citromhéjjal és fahéjjal szoktak készíteni, de mindenki azt tesz bele, amit a család szeret.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek