r
Nosalty Logó

Spagetti san marzano szósszal

Marcsus
Spagetti san marzano szósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

811
Kalória
30.3g
Fehérje
117.7g
Szénhidrát
25g
Zsír
390.1g
Víz
17g
Koleszterin
9.1g
Élelmi rost
13.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2082.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    390.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    379 micro
  • β-karotin
    1702 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9649 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8328.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    1637 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    2164 mg
  • Nátrium
    3625 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    470.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1560.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1420 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    1515 micro
  • β-karotin
    6806 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    38595 micro
  • Lut-zea
    1952 micro
Összesen 3244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1685 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. A paradicsomot a lobogó forró vízzel leöntjük, és fél percig benne hagyjuk, utána kivesszük és hideg vízbe tesszük. Ez megkönnyíti a hámozást. Megpucoljuk, kimagozzuk, apróra vágjuk.
  2. Megpucoljuk a fokhagymát és hosszában kettévágjuk. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban felmelegítjük az olajat, beledobjuk a fokhagymát, és kis lángon állandó kevergetés mellett addig sütjük, amíg nem kezd el pirulni. Vigyázzunk innen már nagyon könnyen megég!
  3. A fokhagymához adjuk a paradicsomot, 1 tk sót és az erős paprikát (opcionális). Kb. 40-80 percig letakarva kis lángon főzzük. A főzési idő attól függ, hogy szeretjük a paradicsomszószt, kissé nyersen vagy teljesen megfőzve. Ha időközben nagyon elforrna a leve, kevés vizet pótoljunk hozzá.
  4. A spagettit főzzük a csomagoláson jelzettek szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 80 p

Már itthon is lehet san marzano paradicsomot kapni, ez a legjobb a paradicsomszószhoz. Nem túl leveses, ezért nagyon kellemes, sűrű szószt lehet belőle készíteni. Nem kell megijedni a sok fokhagymától, egyáltalán nem lesz fokhagyma íze vagy erős, büdösek sem leszünk tőle. A sült fokhagyma ez esetben isteni aromát ad az ételnek. Ezt a szószt tekinthetjük egy alapnak, amibe még sok mindent bele lehet álmodni. Csináltam már szárított paradicsommal, bazsalikommal. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek