Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós teasütemény 4.

Sós teasütemény 4.
Sós teasütemény 4.
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (47)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám nyugdíjas búcsúztatójára készült sok finomság közül az egyik ez volt. Puha, omlós, sós süti még másnap is:).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kitűnő vendégváró sós falatok.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit robotgéppel összedolgozzuk (lehet kézzel is: a margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd mehet a a többi hozzávaló is).
  2. Másfél cm magas téglalap alakúra formázzuk, tetejét éles késsel 2x2 cm-es kockákra behálózzuk, de NEM vágjuk el a tésztát.
  3. Hűtöben egy órát pihentetjük, mélyhűtőben elég fél óra is.
  4. Tegyük a téglalapot sütőpapíros tepsibe, miután kivettük a hűtőből.
  5. Kenjük meg tojássárgájával, majd szórjuk meg mákkal, szezámmaggal vagy akár sajttal, lenmaggal.
  6. Ezután vágjuk fel a vonalak mentén, süssük meg.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 46 652
elküldve: 18
receptkönyvben: 812
elkészítve: 46/74
Facebookon megjelent: -

szakács

biribarika

Mióta szakács: 2011.02.04.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egyszerű sós falatok, délutáni teasütemény, omlós sós desszert

Hozzászólások (47)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Franko00
Franko00 Mon, 2014-01-13 15:20

Mit jelent az, hogy 4 adag? Annyi lesz ebből a mennyiségű tésztából, amennyit a képen látok? Vendégeket várok hétvégére és szeretném elkészíteni. Köszönöm, Üdv

biribarika
biribarika / biribarika Tue, 2014-01-14 10:09

Szia Franko00!Nem én írtam a négy adagot,hanem a szerkesztők.Ebből az adagból kb 50-60 dkg aprósütemény várható,ha vendégeket vársz,bátran süss dupla adagot :)

sütitünde
sütitünde Tue, 2013-03-26 22:20

Sziaaaa!

Nagyon köszi a receptet! Annyira nagyon fincsi, elkészítettem 1 adagot, majd mikor megkóstoltam, azonnal 2 adagot újra összedobtam :D, még múlt hét pénteken. Ma újra kettőt :) Nagyon bejött mindenkinek. Azt hiszem még Húsvétra is elkészítem, és soha többé nem veszem meg a cukiban :D

biribarika
biribarika / biribarika Fri, 2013-03-29 14:28

Kedves sütitünde!Jajj nagyon örülök a Te sikerednek is!A cukrászdás ez után tényleg annyira száraz és íztelen:)Minden jót:)

ubi00
ubi00 Sat, 2012-11-24 11:26

tökéletes a recept, tényleg úgy néz ki, mintha cukiból hoztam volna, viszont nekem 40 perc kellett 200 fokon.

Ancsa2011
Ancsa2011 Sat, 2012-11-10 19:29

Elkészítettem és nagyon fimom! Minden úgy lett ahogy a recept is írja! Köszi ezt a fincsiséget!

remeny79
remeny79 Mon, 2012-10-08 10:33

szia,a kérdésem az lenne,ebbe nem kell élesztő??? mitől nő meg akkor?? kösz elöre is a vélaszodat: Tünde!!

biribarika
biribarika / biribarika Mon, 2012-10-08 14:14

Szia!Nem kell bele élesztő!Attól "nő" meg ,hogy alapból másfél centiméter magasra sodrod ki a tésztát:)

nusika0420
nusika0420 Tue, 2012-06-26 14:39

Szia!
Az lenne a kérdésem, hogy ha csak finom liszttel csinálom akkor is jó lesz? Előre is köszönöm a választ!

biribarika
biribarika / biribarika Thu, 2012-06-28 14:41

Szia!Természetesen sima lisztel,és bármilyen liszt-kombinációval is elkészíthető,akkor is finom lesz!Sok sikert!

M.Era
M.Era / M.Era Thu, 2012-04-05 19:33

Szia !
Ha felvágom a tepsibe akkor nem kell széthúzni sütés előtt ? nem nő össze ?
Húsvétra sütném várom válaszod.
Köszi

BALEA07
BALEA07 Wed, 2011-12-07 09:49

Szia! A sütési módra kérdeznék rá: lassan, alacsony hőfokon, vagy gyorsan magas hőfokon kell sütni és kb. mennyi ideig. Köszönöm

Backó
Backó Mon, 2011-12-05 20:02

Szia! Arra lennék kíváncsi, hogy a 3 tojássárgája az mind a tészta tetejére megy vagy a tésztába is kell belőle tenni? Előre is köszi!

gyeva
gyeva Wed, 2011-11-30 23:10

Lányok! Ezt én elbazilikáztam! Miért nem sikerült? Már a tészta sem akart összeállni! :-(

biribarika
biribarika / biribarika Tue, 2011-12-06 11:32

Gyeva,próbáld legközelebb robotgéppel összegyúrni s mikor majdnem összeállt csak akkor gyúrd át kézzel.
(vagy esetleg dolgozz csak sima fehér lisztel,azt könnyű gyúrni) Remélem segítettem valamelyest:)

gyeva
gyeva Tue, 2011-12-06 16:15

Csak finomlisztet tettem bele, az volt csak otthon. Megpróbálom legközelebb géppel, köszönöm!
És még egy kérdés: sütőpor nem kell bele? köszi! Éva

diorissimo88
Diorissimo / diorissimo88 Sun, 2011-11-27 13:19

De jó, hogy megtaláltam ezt a receptet! Épp a napokban jutott eszembe, hogy milyen régen ettem ilyet.A boltban láttam, köménymagos változatban és nagyon megkívántam. Így nem kell már vennem, meg is süthetem itthon.:)
Mentem és el is készítem!

nbeatrix
nbeatrix Thu, 2011-10-13 23:20

Szia!
A napraforgód nagy rajongója lettem, ezért néztem körül Nálad.
Ez a recept nagyon megtetszett, biztos, hogy meg fogom sütni, előtte viszont az lenne a kérdésem, hogy mikor másfél cm magas téglalap alakúra formázzuk, akkor kb mekkora tésztát kapunk (mire tudom majd tenni a hűtőben pihentetéshez? mondjuk gáztepsi nagyság, vagy annál kisebb?) Ekkor már sütőpapírra érdemes tenni?
Befolyásolja a tészta állagát/ízét ha nem margarinnal hanem vajjal készítem?
A válaszod előre is köszönöm: Bea

biribarika
biribarika / biribarika Wed, 2011-11-23 17:11

Szia,nehari hogy csak most válaszolok,nem kapok értesítőt mióta új lett az oldal.Bizti megsütötted már azóta,de leírom hogy én kb 30X20cm-es tálcára szoktam tenni.Ez alá még nem kell sütőpapír.Vajjal biztosan finomabb,én rámát szoktam használni.Gratulálok a napraforgóhoz is,és tényleg csak a kép bonyolult:)

Katoca
Katoca Sun, 2011-07-10 12:36

Szia!

Ma megsütöttem, és őszintén bevallom, nem gondoltam, hogy olyanra sikerül majd, mint egy cukrászsütemény, de IGEN!!! Ez valami isteni! Tuti még 100x meg fogom sütni, ez szuper minden összejövetelre, vagy csak úgy kedveskedésből!
Köszönöm!!!
Kata

biribarika
biribarika / biribarika Mon, 2011-06-20 21:46

Bonci!Mikor először kináltam a barátnőimet eme remekkel,ők is azt mondták:mivan nem volt időd sütni?Azt hitték cukiba vettem:)

Bonci
Bonci / Bonci Mon, 2011-06-20 17:33

Köszönöm a receptet! Olyan lett mint amit cukrászdában lehet kapni. Mindenkinek nagyon ízlett, jól esett iszogatás mellé enni.

il-di.
Il-di. / il-di. Wed, 2011-06-15 15:51

A próbasütés megvolt, jöhet a dupla adag a lányom szombati ballagására! Finom és egyszerű, szeretem az ilyen recepteket! Köszi! Üdv.: il-di

biribarika
biribarika / biribarika Thu, 2011-05-26 21:03

Szia csokipancsi!Örülök hogy ízlett:)Már én is variáltam mindenféle liszttel és valóban úgy is finom!

csokipancsi
csokipancsi / csokipancsi Thu, 2011-05-26 18:47

Megcsináltam,nagyon finom lett, 2 tojássárgáját tettem bele,a 3.at kentem a tetejére, tettem még 1ek. sót és félig teljes kiőrlésűvel csináltam. Finom lett köszi!!!

almamag
almamag Thu, 2011-05-26 07:07

Ó, de jól néz ki! Nagyon ügyes vagy! Már tudom mi lesz a legközelebbi sütim..... Köszi!

Kaló Kriszti
Kaló Kriszti Wed, 2012-08-22 20:50

Szia, szerinted meddig áll el? Egy utazásra szertném elvinni ugyanis. Kibirja?

biribarika
biribarika / biribarika Wed, 2012-08-22 22:02

Szia!
Szerintem egy jó légmentes dobozba pl:Tupperware egy hétig is elállhat,ha marad belőle egyáltalán addig.
Volt olyan ,hogy frissen(langyos állapotban,bezacskóztam és ment a mélyhűtőbe,mikor elővettem és csak úgy magától kiolvadt,teljesn frissnek tünt:)
Remélem segítettem:)

1071
margarin 25 dkg
tej 1 dl
finomliszt 47 dkg
rétesliszt 10 dkg
tojássárgája 3 db
0 ízlés szerint
mák 2 dkg
tojássárgája 1 db