r
Nosalty Logó

Sós perec 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Sós perec 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A sós masszához

Összesen 1393 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A sós masszához

Összesen 5574 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A sós masszához

Összesen 268 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4018.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    3288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 1393 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.9 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16073.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1441 mg
  • Nátrium
    13154 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    881.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    699 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 5574 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 268 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sós masszához

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt és a hozzávalókkal összedolgozzuk.
  2. Duplájára kelesztjük a tésztát, felosztjuk, kicsit pihentetjük.
  3. Elkészítjük a sós masszát, az úgynevezett pancsot: lisztet a sóval összekeverjük, majd vízzel sűrű palacsintatészta állagúra keverjük.
  4. A tésztát felosztjuk, sodorjuk, perecet formázunk belőle, majd tepsibe tesszük.
  5. Lekenjük tojással és még pihentetjük egy kicsit.
  6. 200 fokos sütőbe tesszük, majd ha színesedik kivesszük a sütőből.
  7. Meglocsoljuk a sós masszával és visszatesszük, készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 16212
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sós perec 4.
TraRita 118 recept

Ahogy a mondóka is tartja: gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet... :) Ez nálunk is így van. Gyorsan elkészíthető, kiváló rágcsa.

Hozzávalók

A tésztához

A sós masszához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.