r
Nosalty Logó

Sonkás-hagymás sült bab

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Salamon Csilla
Sonkás-hagymás sült bab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 25% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 828 Kcal
  • 25% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3310 Kcal
  • 25% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 227 Kcal
  • 25% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2670 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    1673 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 828 Kcal
  • 25% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234 g

Zsír

  • Összesen
    108.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10680.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1271 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    977 mg
  • Foszfor
    1589 mg
  • Nátrium
    6691 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1987 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 3310 Kcal
  • 25% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. Másnap sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt, leszűrjük.
  3. 2 fej vöröshagymát megpucolunk, felszeleteljük, 5 ek olajon megdinszteljük, majd rátesszük a leszűrt babot. Tűzön még pár percig átforgatjuk.
  4. A sonkát 1-2 órára vízbe áztatjuk. Annyi vízben megfőzzük, ami ellepi. A vízbe tesszük a megpucolt fokhagymát.
  5. Amikor a hús megfőtt, megvárjuk, amíg kihűl, és vékony csíkokra felszeleteljük.
  6. A maradék olajon az egy fej vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott húst, és 5-10 percig sütjük.
  7. Tejföllel (vagy nélküle) tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1666
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás-hagymás sült bab
Salamon Csilla 1202 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek