Nosalty Logó

Sertéskaraj a sütőzsákból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sertéskaraj a sütőzsákból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 337 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1346 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 117 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 337 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2637.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    901.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1346 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 117 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőzsákban a hús saját levében, saját zsírjában és gőzében fog elkészülni. A karajt alaposan megmossuk, a csontszilánkokat és túl zsíros részeket eltávolítjuk, majd jó ujjnyi szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és vékony szeletekben karikákra vágjuk.
  2. A hússzeleteket és a hagymakarikákat belehegyezzük a sütőzsákba, a fűszerkeverékkel az adagolás szerint meghintjük, és óvatosan összeforgatjuk. 1 dl vizet öntünk hozzá, majd a zsákot a felső harmadánál lezárjuk. Semmilyen zsiradékot, olajat nem adunk hozzá! Közvetlen a lezárás alatt hústűvel néhány lyukat vágunk, ahol a felesleges gőz eltávozhat. A sütőzsákot egy, a végső tálalásra is alkalmas üveg, kerámia vagy jénai sütőtálba tesszük, és ezzel együtt kerüljön a sütő alsó negyedébe, mivel a sütőzsák fel fog fújódni! Ezért érdemes kicsit megdöntve, a „nyakát” önmaga alá hajtogatva a sütőbe tenni.
  3. Pici figyelmet igényel az első 10 percben, mivel ki kell tapasztalni, hogy miként fújódik fel: nem szabad hozzáérnie a felső fűtőszálhoz, mert azonnal megolvad a fólia! Ha túl nagy „lufi” lett belőle, lentebb kell lezárni újra, vagy/és még lejjebb rakni a rácsot. A lezárás feletti fóliát nyugodtan vágjuk le egy ollóval!
  4. 160-170 fokon 70-80 perc alatt teljesen omlósra készül, ekkor kivesszük, ollóval óvatosan levágjuk a sütőzsák nyakát, nagyon ügyelve, hogy a kiáramló forró gőzzel ne égessük meg magunkat! A zsákból átöntjük a sütőtálba sok szaftért cserébe 1-2 dl vizet öntünk alá, és 180-200 fokon további ~15-20 perc alatt (légkeveréssel 8-12 perc alatt) pirosra pirítjuk, közben 1-2-szer meglocsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 209
  • Össznézettség: 107085
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 23.

Ajánló

Szabadon választott köretet és ízlés szerinti savanyúságot vagy/és salátát kínálhatunk hozzá. Lehet nagyobb mennyiségben és vegyesen is sütni a sertéshúsokat: karajt, oldalast, dagadót, tarját, stb.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Íncsiklandóan szaftos és vajpuha ételek, zsiradékmentesen. A sütőzsák használata igényel egy kevés gyakorlatot, ki kell tapasztalnunk a sütőnk adottságait, cserébe olaj/zsír hozzáadása nélkül (!) teljesen puha, omlós és ízletes ételeket készíthetünk. Kapható fűszerkeverék+1 db sütőzsák kombinációban többféle hús- és ízvariáció. Ezek teljesen jók, kipróbáltam őket, és bátran ajánlom. A 4-10 darabos sütőzsákok-sütőzacskók is szinte mindenhol elérhetőek. A közepes árfekvésben még nem találkoztam gyenge minőséggel. A 25*38 cm a jellemző méret, amit maximum 3 kg alapanyaggal tudunk megpakolni, és saját fűszerkeverékkel ízesíthetjük.

Hozzászólások

Larzsan

Kedves Szakács! (pozsonyikifli) Úgy látom, még a szakácsmesterségben is olyan fiatal vagy, mint a valóságban. Még sokat kell tanulnod, f?leg a sertés részeir?l, húsok elnevezésér?l, megkülönböztetésér?l, ugyanis amit a képen bemutatsz, az én szerintem nem karaj, hanem egy csont nélküli tarja szelet. Ez így a jó , mert a karaj túl száraz lenne, (legalább is nekem ) , csak az elnevezést kellene javítanod. Még egy megjegyzés: teljes jóindulattal:- a süt?zacskóba nem fontos vizet önteni, hisz manapság a húsok nagyon sok vizet tartalmaznak , ami b?ven elég a pároláshoz. S?t, sok is , nem gy?zi az ember elpárologtatni ,hogy pirulni tudjon a hús, én öntök le bel?le és szaftként bes?rítem. További jó munkát , sok ilyen finom ételeket!!!! .

Törölt felhasználó

Kedves Larzsan, Elképzelhet?, hogy megtévesztett a fénykép, máskor és mással is megesett már. Önálló háztartást vezetek, több mint 10éve, magam vásárolok, így nem tudom meger?síteni vélt igazadat: biztos vagyok benne, hogy sertéskarajból készült a képen látható étel. Az életkoromnak azt gondolom ehhez semmi köze (pláne nem egy amat?r-hobbista szakács oldalon), de biztosíthatlak róla, hogy nem arról van szó, hogy a mama fagyasztójából kivettem valami húst és elneveztem karajnak. A süt?zsákot régóta használom, és kifejezetten sok szafttal szeretem készíteni az ilyen jelleg? ételeket, ezért szoktam kevés vizet is tenni hozzá. Többször jártam már úgy, hogy a végén a pirítás után kevés szaft maradt vagy/és túl s?r? lett. Éppen fordítva, ahogyan Te. Valamiért nálam nem fordul el?, hogy a végén sok és híg szaft maradt. Süt? és süt? között is van különbség, úgy t?nik még ebb?l a szempontból is. Köszönöm és szép napot! Péter

nagyika

már csak azért sem karaj, mert a szelet közepén egy vékony- följebb apró zsír szövetek láthatóak. Ilyen a tarja szerkezete és a formája is a szeletnek.

varnai

Kedves pozsonyikifli! Pedig elhiheted, hogy mindenkinek igaza van, aki azt mondja, hogy ez a hús tarja, hiszen te is azt írod, hogy a zsíros részeket szedjük le. A karajon nincs zsíros rész, az egy száraz hús.

nagyika

A recept tetszik nekem is, biztosan finom omlós, de hogy a képen tarjaszelet van az hét szentség és nem karaj. És csatlakozom az el?ttem szólóhoz, a karaj száraz lenne, nekem legalább is.Üdvözlet! és nem vitatkozni akarta.

Larzsan

Köszi " Nagyika " , hogy meger?síted a véleményemet, Te is így látod, de szerintem 10 emberb?l 9 nekünk adna igazat- kivéve a szakács. Annyira egyértelm? , csak én sem akartam vitatkozni a " szakács?" állításával. Valószin? egy másik képet töltött fel véletlenül az étel neve alá. Üdv.

marciguszti

Ez egy röhej, ez egy tarja. Nagyi, nagyi. Gagyi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek