Sárgabarack hab
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Muci
adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
44g sárgabarack20 kcal
-
44g cukor169 kcal
-
19g sárgabarack8 kcal
Összesen
207
kcal
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
350g sárgabarack156 kcal
-
350g cukor1355 kcal
-
150g sárgabarack67 kcal
Összesen
1661
kcal
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
15.8g tojásfehérje8 kcal
-
34.7g sárgabarack15 kcal
-
34.7g cukor134 kcal
-
14.9g sárgabarack7 kcal
Összesen
164
kcal
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 72.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.4 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 636 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
207
kcal
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 582.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 402.8 g
-
Cukor 393 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 541.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 446 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 5087 micro
-
β-crypt 484 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 414 micro
Összesen
1661
kcal
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 57.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 504 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojásfehérje
-
35 dkg sárgabarack
Elkészítés
- A sárgabarackot meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk ceruzavastagságú szeletekre.
- A tálaláshoz félretett barackot csak közvetlen előtte hámozzuk és daraboljuk, nehogy megbarnuljon.
- A tojásfehérjét gépi habverővel kissé felverjük, majd beleöntjük a cukrot és kb 15 percig verjük.
- Ezt követően hozzáadjuk a sárgabarackot, amivel tovább verjük, amíg a cukor teljesen elolvad és egynemű kemény habot nem kapunk. Ez kb további 15 percet vesz igénybe.
- Tálalásig a hűtőben tartjuk. Közvetlen tálalás előtt célszerű egy kicsit újból felverni, de ez már csak 3-4 perces művelet.
- A tetejét a félretett barackból aprított gyümölcsdarabokkal díszítjük, de barackdarabokat lazán belekeverhetjük a kész habba is.
- Elkészítettem: 36 alkalommal
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 21518
- Feltöltés dátuma: 2009. július 06.
Ajánló
Kekszet, ostyarudat kínálhatunk mellé. A tetejére locsolt 1-2 tk rummal is megbolondíthatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Muci
175 recept
Ezt a gyümölcshabot bármilyen jól összezúzható és kellemes, intenzív aromájú gyümölcsből el lehet készíteni. Most éppen a sárgabaracknak van itt a szezonja. A gyerekeim úgy szeretik, ha sok gyümölcsdarab van benne, így tálaláskor bőven szoktam hozzákeverni, amit habverővel már nem zúzok szét.