r
Nosalty Logó

Tejfölös eper

Teamami
Tejfölös eper
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

578
Kalória
7.7g
Fehérje
42.7g
Szénhidrát
44.5g
Zsír
463.6g
Víz
132.8g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
30.7g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1156 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    463.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 578 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    89 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    927.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    391 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 1156 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. Az epret megmossuk, levelétől, szárától megtisztítjuk, feldaraboljuk..
  2. Krumplinyomóval összepasszírozzuk úgy, hogy kissé darabos maradjon, majd ezen állapotában lecukrozzuk és állni hagyjuk.
  3. Mihelyst finom, édes lé képződik alatta rázuttyantjuk a tejfölt (én fahéjjal is megszórom, mert nagyon szeretem az ízét), és jól összekeverjük.
  4. Behűtjük, mellyel hagyjuk, hogy az íze összeérjen. (Nagyon nehéz megállni, hogy ne falja fel az ember gyereke azonnal.)
  5. Nagy melegben üdítő uzsonna, netán vacsora, amikor a hőségtől semmi nem esik jól. Természetesen az édessége kinél-kinél eltérhet. Jó étvágyat ehhez a nagyszerű finomsághoz!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p

Évekkel ezelőtt egy kedves barátom ismertette meg velem a receptet, addig nem tudom, hol éltem, mert nem is hallottam róla. Azóta viszont alig várom a friss epret, hogy elkészítsem, de gerilla módon mélyhűtöttből és konzerv eperből is létrehoztam már. Nem összetévesztendő a gyümölcsös joghurttal, mert egészen más az íze. Mivel érzésből készítem, a mértékegységek nem pontosak, de mindenkinek jó kísérletezést. A megadott arány körülbelüli, alapnak jó. Egyéb édesítőkkel is elkészíthető.

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...