Nosalty Logó

Sajtos stangli kenyérsütőben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos stangli kenyérsütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

4 darabhoz

Összesen 310 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

4 darabhoz

Összesen 1237 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

4 darabhoz

Összesen 252 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 310 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4147.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    3014 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1237 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 252 Kcal

Hozzávalók

4 darabhoz

Elkészítés

4 darabhoz

  1. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében beletesszük a kenyérsütőgép sütő részébe (az élesztőt morzsolva adagoljuk bele), és elindítjuk az 1-es, bagett programot. A dagasztás és kelesztés automatikusan megy végbe. A gép hangjelzése után kezdhetjük a tészta formázását, majd sütését.
  2. A megkelt tésztát négyfelé vesszük, és lisztezett munkalapon olyan hosszúságúra formázzuk a stanglikat maximum, mint amilyen a tapadásgátló sütőlap hossza. Ráhelyezzük a sütőlapra a formázott tésztákat, jócskán megkenjük langyos vízzel a tetejüket, és megszórjuk reszelt sajttal.
  3. A sütőlapokat a sütőalapra helyezzük, és betesszük a gépbe, elindítjuk a várakozó programot. Szép aranybarnára fog sülni a program végére, persze a bekenés mértékének (világos, közepes, sötét) kiválasztása szerint.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 14440
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 19.

Ajánló

Amennyiben nincs ilyen speciális sütőlapunk a kenyérsütőnkhöz, akkor a dagasztást-kelesztést bízzuk csak rá, és a  sütőnkben süssük meg a stanglikat. Arra ügyeljünk, hogy ez a tészta kissé lágy lesz, tehát kelesztés után a formázáskor adagoljunk hozzá lisztet, ha úgy érezzük, hogy könnyebb úgy vele bánnunk. A megformázott stanglik tepsiben való kelesztéséhez használjunk alátétként sütőpapírt, a stanglik között elválasztóként húzzuk fel magasabbra (így nem terülnek el). A sütőbe pedig tegyünk forró vízzel teli edényt, jót fog tenni a gőz a stangliknak.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az öcsémtől kaptam egy klassz kenyérsütőgépet a szülinapomra. Szinte az első a sajtos stangli volt, amit kipróbáltam, mert a srácok nagyon szeretik.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Köszi, guszta, kipróbálom.:-o Szép vasárnapot kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Remélem, ízleni fog Nektek is! További szép napot kívánok az egész családnak! Anita

Redy

Nagyon klasszak a stanglik, mi is imádjuk ?ket! Megkérdezhetem milyen kenyérsüt?t kaptál? Én is szeretnék egyet kérni a szülinapomra, és jó lenne olyat, amir?l vannak jó referenciák! És ez a forma hozzá volt? Köszi Edit

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen! Szia Edit! A kenyérsüt? márkája és típusa: Moulinex baguette and co. A forma is tartozék, s?t van még egy másik fajta is, amin kicsi kenyereket lehet sütni. Általában azt mondják, hogy két kever?lapátos gépet érdemes venni (ez olyan). Van úgy, hogy csak dagasztásra használom a gépet, de lekvár program is van rajta (persze egy kis mennyiségnek). Egy CD is tartozik hozzá, amin receptek is vannak, így kapsz hozzá ötleteket, mit süss vele. Több kenyeret is kipróbáltam már, de a gyerekek az ún. "gyors kenyeret" szeretik, ami több éleszt?vel, rövidebb kelési id?vel készül. További szép napot kívánok! Anita

Gabys

Szia Anita, szíves engedelmeddel felhasználnám a receptedet, a receptjeimnél picit tovább fejlesztve. Természtesen utalnék rá, -linkkel - hogy a lényegi része T?led származik:) Várom visszajelzésedet, és a stanglik ISTENI FINOMAK !!!!!!!!!!!!!!!!! el?re is köszönöm, Gabi

Törölt felhasználó

Szia Gabi! Természetesen használhatod, tovább dolgozhatod, semmi kifogásom ellene! Nagyon örülök, hogy ízlett, és kíváncsian várom az alkotásodat! Üdv: Anita

Gabys

Köszönöm:) Ahogy megjelenik a recept, jelzem Neked. Szép estét:)

Gabys

Szió Anita, ahogy megígértem, szólok. Az alkotásunk ma sajtos baconos stangli címmel megjelent:) Üdv Gabi

Törölt felhasználó

Szia Gabi! Megnéztem, nagyon szuperek lettek! Köszönöm szépen! Üdv: Anita

Törölt felhasználó

Szia! A tejpor kihagyható bel?le? Vagy esetleg tejjel pótolható? El?re is köszi a segítséget!

Törölt felhasználó

Szia! Csak úgy simán el nem hagyható, ahogyan írtad, akkor tejjel pótolható. Úgy vedd az arányokat, hogy a víz + tejpor helyett tegyél annyi tejet, mint vizet kellett volna. Egyébként azt mondják, hogy a tejportól kicsit olyan "kalácsos" állaga lesz mindennek, ami azzal készül. Tejport nagyobb hipermarketekben lehet kapni, de nálunk a helyi boltban is beszerezhet?. Remélem tudtam segíteni! Üdv: Anita

Bjkata

Kedves Anita! Ma megsütöttem a sajtos stanglikat, rögtön dupla adagot dagasztottam a kenyérsüt?vel. Villanyt?zhelyben sütöttem, ezért sajtban hempergetés el?tt langyos vízzel átkentem, a süt?be pedig egy edénybe vizet raktam, hogy g?zben süljenek. (Ahogy Te is javasoltad.) Nagyon finom lett mind a nyolc darab stangli, a tervem az, hogy minden héten sütni fogok a szuper recepted alapján. (A langyos vízzel lekenést pedig a tévében láttam, ott bagetteket kentek le sütés el?tt.) Köszönöm a receptet! Kata

Törölt felhasználó

Kedves Kata! Örülök, hogy hasznosak voltak a tanácsok, és sikerült finom házi stanglit sütnöd! Üdv: Anita

Pindurka81

Szia Anita! Szupi jó kis recept ez, köszi! A kenyérsüt?gépemhez nincs süt?lemez, ezért tepsiben, süt?ben sütöttem, ahogy írtad. Nagyon fincsi lett. Durva szem? tengeri sót tettem a tetejére, kiváló volt a bableveshez! :) Köszi! Szép estét!

Törölt felhasználó

Szia! Köszönöm szépen a kedves szavakat! Örülök, hogy ízlett! Nagyon boldog karácsonyt kívánok! Anita

Pindurka81

Köszönöm! Kellemes Ünnepeket nektek is! :)

Hozzávalók

4 darabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek