r
Nosalty Logó

Sajtos stangli kenyérsütőben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos stangli kenyérsütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

4 darabhoz

Összesen 310 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

4 darabhoz

Összesen 1237 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

4 darabhoz

Összesen 252 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 310 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4147.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    3014 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1237 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 252 Kcal

Hozzávalók

4 darabhoz

Elkészítés

4 darabhoz

  1. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében beletesszük a kenyérsütőgép sütő részébe (az élesztőt morzsolva adagoljuk bele), és elindítjuk az 1-es, bagett programot. A dagasztás és kelesztés automatikusan megy végbe. A gép hangjelzése után kezdhetjük a tészta formázását, majd sütését.
  2. A megkelt tésztát négyfelé vesszük, és lisztezett munkalapon olyan hosszúságúra formázzuk a stanglikat maximum, mint amilyen a tapadásgátló sütőlap hossza. Ráhelyezzük a sütőlapra a formázott tésztákat, jócskán megkenjük langyos vízzel a tetejüket, és megszórjuk reszelt sajttal.
  3. A sütőlapokat a sütőalapra helyezzük, és betesszük a gépbe, elindítjuk a várakozó programot. Szép aranybarnára fog sülni a program végére, persze a bekenés mértékének (világos, közepes, sötét) kiválasztása szerint.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 17175
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 19.

Ajánló

Amennyiben nincs ilyen speciális sütőlapunk a kenyérsütőnkhöz, akkor a dagasztást-kelesztést bízzuk csak rá, és a  sütőnkben süssük meg a stanglikat. Arra ügyeljünk, hogy ez a tészta kissé lágy lesz, tehát kelesztés után a formázáskor adagoljunk hozzá lisztet, ha úgy érezzük, hogy könnyebb úgy vele bánnunk. A megformázott stanglik tepsiben való kelesztéséhez használjunk alátétként sütőpapírt, a stanglik között elválasztóként húzzuk fel magasabbra (így nem terülnek el). A sütőbe pedig tegyünk forró vízzel teli edényt, jót fog tenni a gőz a stangliknak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az öcsémtől kaptam egy klassz kenyérsütőgépet a szülinapomra. Szinte az első a sajtos stangli volt, amit kipróbáltam, mert a srácok nagyon szeretik.

Hozzávalók

4 darabhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek