Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos stangli kenyérsütőben

Sajtos stangli kenyérsütőben
Sajtos stangli kenyérsütőben
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az öcsémtől kaptam egy klassz kenyérsütőgépet a szülinapomra. Szinte az első a sajtos stangli volt, amit kipróbáltam, mert a srácok nagyon szeretik.

hozzávalók / 4 adag

4 darabhoz

ajánlat

Amennyiben nincs ilyen speciális sütőlapunk a kenyérsütőnkhöz, akkor a dagasztást-kelesztést bízzuk csak rá, és a  sütőnkben süssük meg a stanglikat. Arra ügyeljünk, hogy ez a tészta kissé lágy lesz, tehát kelesztés után a formázáskor adagoljunk hozzá lisztet, ha úgy érezzük, hogy könnyebb úgy vele bánnunk.

A megformázott stanglik tepsiben való kelesztéséhez használjunk alátétként sütőpapírt, a stanglik között elválasztóként húzzuk fel magasabbra (így nem terülnek el).

A sütőbe pedig tegyünk forró vízzel teli edényt, jót fog tenni a gőz a stangliknak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében beletesszük a kenyérsütőgép sütő részébe (az élesztőt morzsolva adagoljuk bele), és elindítjuk az 1-es, bagett programot. A dagasztás és kelesztés automatikusan megy végbe. A gép hangjelzése után kezdhetjük a tészta formázását, majd sütését.
  2. A megkelt tésztát négyfelé vesszük, és lisztezett munkalapon olyan hosszúságúra formázzuk a stanglikat maximum, mint amilyen a tapadásgátló sütőlap hossza. Ráhelyezzük a sütőlapra a formázott tésztákat, jócskán megkenjük langyos vízzel a tetejüket, és megszórjuk reszelt sajttal.
  3. A sütőlapokat a sütőalapra helyezzük, és betesszük a gépbe, elindítjuk a várakozó programot. Szép aranybarnára fog sülni a program végére, persze a bekenés mértékének (világos, közepes, sötét) kiválasztása szerint. 
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 011
elküldve: 5
receptkönyvben: 261
elkészítve: 9/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: édes leveles, briós, burek, bagel, hamburger-buci, zsemle, pita, buci, perec, croissant

egyéb elnevezések

stangli sajttal, stangli, sajtos kifli

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Sun, 2012-12-16 19:42

Szia Anita!

Szupi jó kis recept ez, köszi! A kenyérsütőgépemhez nincs sütőlemez, ezért tepsiben, sütőben sütöttem, ahogy írtad. Nagyon fincsi lett. Durva szemű tengeri sót tettem a tetejére, kiváló volt a bableveshez! :) Köszi!
Szép estét!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2012-12-16 22:45

Szia!
Köszönöm szépen a kedves szavakat! Örülök, hogy ízlett!
Nagyon boldog karácsonyt kívánok!
Anita

bjk
Bjkata / bjk Sun, 2012-10-14 13:49

Kedves Anita!
Ma megsütöttem a sajtos stanglikat, rögtön dupla adagot dagasztottam a kenyérsütővel. Villanytűzhelyben sütöttem, ezért sajtban hempergetés előtt langyos vízzel átkentem, a sütőbe pedig egy edénybe vizet raktam, hogy gőzben süljenek. (Ahogy Te is javasoltad.) Nagyon finom lett mind a nyolc darab stangli, a tervem az, hogy minden héten sütni fogok a szuper recepted alapján. (A langyos vízzel lekenést pedig a tévében láttam, ott bagetteket kentek le sütés előtt.)
Köszönöm a receptet!
Kata

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2012-12-16 22:43

Kedves Kata!
Örülök, hogy hasznosak voltak a tanácsok, és sikerült finom házi stanglit sütnöd!
Üdv:
Anita

nbeatrix
nbeatrix Mon, 2012-09-24 19:46

Szia!
A tejpor kihagyható belőle? Vagy esetleg tejjel pótolható?
Előre is köszi a segítséget!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2012-09-26 09:37

Szia!
Csak úgy simán el nem hagyható, ahogyan írtad, akkor tejjel pótolható. Úgy vedd az arányokat, hogy a víz + tejpor helyett tegyél annyi tejet, mint vizet kellett volna. Egyébként azt mondják, hogy a tejportól kicsit olyan "kalácsos" állaga lesz mindennek, ami azzal készül. Tejport nagyobb hipermarketekben lehet kapni, de nálunk a helyi boltban is beszerezhető.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv:
Anita

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2012-09-02 20:36

Szia Anita,
szíves engedelmeddel felhasználnám a receptedet, a receptjeimnél picit tovább fejlesztve. Természtesen utalnék rá, -linkkel - hogy a lényegi része Tőled származik:) Várom visszajelzésedet, és a stanglik ISTENI FINOMAK !!!!!!!!!!!!!!!!! előre is köszönöm, Gabi

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2012-09-02 21:54

Szia Gabi!
Természetesen használhatod, tovább dolgozhatod, semmi kifogásom ellene! Nagyon örülök, hogy ízlett, és kíváncsian várom az alkotásodat!
Üdv:
Anita

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2012-09-08 09:04

Szió Anita,
ahogy megígértem, szólok. Az alkotásunk ma sajtos baconos stangli címmel megjelent:)
Üdv Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2012-09-03 16:54

Köszönöm:) Ahogy megjelenik a recept, jelzem Neked. Szép estét:)

Redy28
Redy / Redy28 Sun, 2012-08-19 14:44

Nagyon klasszak a stanglik, mi is imádjuk őket!
Megkérdezhetem milyen kenyérsütőt kaptál? Én is szeretnék egyet kérni a szülinapomra, és jó lenne olyat, amiről vannak jó referenciák! És ez a forma hozzá volt?
Köszi
Edit

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2012-08-20 13:07

Köszönöm szépen!
Szia Edit!
A kenyérsütő márkája és típusa: Moulinex baguette and co. A forma is tartozék, sőt van még egy másik fajta is, amin kicsi kenyereket lehet sütni. Általában azt mondják, hogy két keverőlapátos gépet érdemes venni (ez olyan). Van úgy, hogy csak dagasztásra használom a gépet, de lekvár program is van rajta (persze egy kis mennyiségnek). Egy CD is tartozik hozzá, amin receptek is vannak, így kapsz hozzá ötleteket, mit süss vele. Több kenyeret is kipróbáltam már, de a gyerekek az ún. "gyors kenyeret" szeretik, ami több élesztővel, rövidebb kelési idővel készül.
További szép napot kívánok!
Anita

310
víz 150 ml
1 tk
cukor 0.5 ek
margarin 13 g
tejpor 0.75 ek
finomliszt 25 dkg
friss élesztő 12 g
sajt 5 dkg