Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-burgonyás rudacskák

Sajtos-burgonyás rudacskák
Sajtos-burgonyás rudacskák
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Horváth Ilona szakácskönyvében találtam a receptet. Egyszerűen nem értem, miért nem figyeltem fel rá már ezer éve. Most készítettem el életemben először, de gyakran fogom ezután, mert nagyon finom, puha, olyan igazi "eteti magát" rágcsálnivaló. Tanulság: sose higgyük azt, hogy egy szakácskönyvet már teljesen ismerünk, mert mindig lapulhat benne még valahol megbújva egy-egy felfedezésre váró kis csoda.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

  • 1 db tojás (helyettesíthető pici tejföllel)
  • 5 dkg sajt (reszelve)

ajánlat

Nyugodtan meg lehet duplázni a hozzávalókat, mert ez nem túl nagy adag.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, és a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Egy órát pihentetjük.
  2. Kinyújtjuk, tetejét felvert tojással megkenjük (ezt helyettesíthetjük egy kevés tejföllel vagy tejjel, a lényeg, hogy a reszelt sajtot megfogja), meghintjük reszelt sajttal, és rudacskákra vagy szélesebb, rövidebb lapocskákra vágjuk.
  3. Előmelegített sütőben színesedésig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 914
elküldve: 7
receptkönyvben: 306
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd, sajtos-burgonyás aprósütemény, sajtos krumplis rúd

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lkatalin
lkatalin Fri, 2017-07-21 10:32

Kedves Fahéj!
A mi családunk szerint ez egy tökéletes recept!
Most a nagy melegben is ezt sütöm meg, eláll és egy kiránduláshoz is tökéletes.
Köszi, Kata

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2017-07-22 10:31

Kedves Kata!
Ezt teljes mértékig megértem, mert mi is nagyon szeretjük. Még másnap is puha, csak úgy eteti magát.
Szép hétvégét! Fahéj

Boribon
Boribon / Boribon Tue, 2013-12-17 03:42

Kedves Fahej, ezt egy kirandulasra szeretnem sutni pentekre, de ugy, hogy viszonylag koran reggel indulunk. Ha elozo este sutom, masnapra milyen az allaga? Vagy gyurjam meg a tesztat este es reggel sussem ki? Sutes erejeig meg hajlando vagyok korabban kelni, de gyurni + keleszteni nem... Ja, es ez utobbi esetben eloszor kelesszem, es ugy tegyem a hutobe ejszakara, vagy majd megkel a hutoben? Ne haragudj, hogy ilyen sokat kerdezek, elore is koszonom a valaszodat!
Ui. En 3 adagbol fogom csinalni :-)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-12-18 06:44

Kedves Boribon!
Először is, a 3 adag az nagyon jó ötlet, mert még annyi is úgy el fog fogyni, hogy észre sem veszitek. :)
Ezt a tésztát keleszteni nem kell, mert nincs benne élesztő (se semmi ilyesmi), de pihentetni viszont igen. A krumpli miatt nem keményedik meg olyan könnyen. Szóval nyugodtan meg lehet sütni este, és ha teljesen kihűl, fémdobozba rakni vagy fóliával letakarni. Semmi baja nem lesz. Én csomagban küldtem a múltkor, és még akkor is jó volt, harmadik naposan.
Egy egész éjszakát állni nem hagytam sose, így erről nem tudok nyilatkozni.
Üdv: Fahéj

Boribon
Boribon / Boribon Mon, 2013-12-23 03:09

Igen, utana eszrevettem hogy nem kell keleszteni, osszekevertem egy masik recepttel (tobb sos rud receptet atneztem), igy a dilemma nagyon konnyen megoldodott. Elozo este megcsinaltam a tesztat es reggel sutottem, mondhatom nagyon finom lett , hatalmas sikere volt. A krumpli szuper jo bele, egyreszt nagyon puha lesz tole a suti, masreszt pedig kicsit a krumplis langosra emlekeztetett, amit nagyon szeretek. Milyen jo, hogy felfedezted ezt a "kincset"! Aldott, bekes karacsonyt kivanok!

Pezo
pezo / Pezo Sun, 2013-12-15 18:52

Évek, sőt már évtizedek óta sütöm ezt a sajtosrudat, de tapasztalat, hogy minimum dupla adaggal érdemes kezdeni, mert nagyon gyorsan kopik!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-12-15 19:00

Igen, így igaz! Oda is írtam az Ajánlat-ba, hogy duplázzon, aki úgy gondolja. Ezekből a leírt hozzávalókból csak annyi lesz, mint amennyi a képen látszik. Az pedig hamar elfogy. :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-12-15 00:02

Szia Fahejka! Teljesen igazad van! Nekem is van egy '76-os Pelle Jozsefne szakacskonyvem es meg en is talalok benne meglepoen jo reciket.
Ez a sajtos tenyleg jol hangzik, kiprobalom!
Kivanok neked boldog karacsonyt!
Puszi, Veronika

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-12-15 00:02

Szia Fahejka! Teljesen igazad van! Nekem is van egy '76-os Pelle Jozsefne szakacskonyvem es meg en is talalok benne meglepoen jo reciket.
Ez a sajtos tenyleg jol hangzik, kiprobalom!
Kivanok neked boldog karacsonyt!
Puszi, Veronika

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-12-15 18:56

Szia Veronika!
Szerintem is megér egy próbát.
Neked is békés, boldog karácsonyt kívánok!
Szeretettel: Fahéj

621
finomliszt 15 dkg
margarin 15 dkg
burgonya 15 dkg
sajt 15 dkg
1 kávéskanál
tojás 1 db
sajt 5 dkg