Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémes gombaleves

Sajtkrémes gombaleves
Sajtkrémes gombaleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves barátomtól lestem el ezt a levesreceptet. Megosztom mindenkinek, mert az egyik kedvencemmé vált ez a gyors és finom gombaleves.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én rendszeresen imádom a hagymát benne, főleg mert 1 darab van belőle, persze nem mindenki szereti, de a leves kedvenc része.

A leves általában a sajtkrém miatt kevés ideig áll el sajnos (1-3 nap).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk, apróra vágjuk, a szárát karikára, a fejét hosszába egyszer, ha nagy fejek, akkor a fejet lehet még keresztbe is.
  2. A kevés olajat felhevítjük, a gombát benne pároljuk pár percig.
  3. Megszórjuk ételízesítővel, majd felengedjük vízzel.
  4. Beletesszük a megpucolt vöröshagymát egészben, majd forrásig főzzük.
  5. Mikor a hagyma majdnem teljesen megfőtt (villával ellenőrizhetjük), akkor belerakjuk a tömbsajtokat, addig kevergetjük, amíg el nem olvad a krémsajt a levesben. Pár percet hagyjuk még utána rottyanni, és már kész is a leves.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 539
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sum Anachen

Mióta szakács: 2013.12.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos gombaleves, tömlős sajtos gombaleves, sajtos gombaleves csiperkegombából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

132
csiperkegomba 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
tömlős krémsajt 200 g
víz 2 l
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek