r
Nosalty Logó

Rumos-csokoládés szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Rumos-csokoládés szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kakaós tésztához

A piskótához

A krémhez

Az öntethez

A tetejére

Összesen 1770 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kakaós tésztához

A piskótához

A krémhez

Az öntethez

A tetejére

Összesen 7076 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kakaós tésztához

A piskótához

A krémhez

Az öntethez

A tetejére

Összesen 293 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    102.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    827 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    812 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 1770 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    408.5 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3801.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1390 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    747.6 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3249 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    729 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 7076 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 293 Kcal

Hozzávalók

A kakaós tésztához

A piskótához

A krémhez

Az öntethez

A tetejére

Elkészítés

A kakaós tésztához

  1. Most kivételesen nem a pudingot készítjük el elsőnek!
  2. A szalalkálit elkeverjük a tejben, majd hozzáadjuk a tojássárgáját is. A lisztet összekeverjük a cukorral, a kakaóporral és a vaníliás cukorral, majd a vajat hozzáadva kezünkkel elmorzsoljuk. A tojásos tejjel együtt kész tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát 2 részre osztjuk, majd lisztezett deszkán mindkettőt 20x29 cm-re nyújtjuk. Villával megszurkáljuk, majd egyenként tepsi hátán megsütjük.
  4. A piskótához a tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és részletekben óvatosan a lisztes masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
  5. A krémhez a pudingporból, a tejből és a cukorból sűrű krémet főzünk, majd a tűzhelyről levéve még melegen (!) kis darabokban hozzáadjuk a vajat és alaposan elkeverjük benne.
  6. Az egyik kakaóslapra rákenjük a vaníliás krém felét. A krém tetejére ráhelyezzük a piskótát. Az öntethez elkeverjük a tejet a rummal és az aromával, majd meglocsoljuk vele a piskótát. Erre halmozzuk a maradék vaníliás krémet, befedjük a másik kakaós lappal.
  7. A kakaóport a porcukorral és kevés tejjel kis lángon összeolvasztjuk, majd egyenletesen elkenjük a sütemény tetején. Hűtőbe tesszük és csak másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 628
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 67431
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 31.

Ajánló

Én nem igazán szeretem a bolti tortabevonó csokikat, ezért azt a csokimázat kentem a sütire, amit még édesanyámtól tanultam. (Most ilyen arányban kevertem ki.) De aki úgy gondolja, 10 dkg tortabevonót olvasszon meg 2 ek olajjal és azt kenje a sütemény tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik kedvenc sütiszeletem! :) Az eredeti receptet még édesanyám ollózta ki pár éve valamelyik magazinból. Folyton gyűjtögetjük a recepteket, ő is, én is. Már többször eszembe jutott, vajon sikerül-e valaha is kipróbálni azt a több ezer receptet, amit eddig is összegyűjtögettem. :D Na majd meglátjuk! :) Azóta én már variáltam kicsit a hozzávalók mennyiségén, ezt teszem most közzé. Egyszerű, hamar megvan, és isteni finom! :)

Hozzávalók

A kakaós tésztához

A piskótához

A krémhez

Az öntethez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek