Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos csokilikőr

Rumos csokilikőr
Rumos csokilikőr
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi mindig ennek az adagnak a dupláját szoktuk elkészíteni, főleg nagyobb ünnepek előtt. Addig nem találtunk olyat, aki azt mondta volna, hogy a bolti sokkal finomabb. :D Ezen valahogy nem is csodálkozom! :D Érdemes kipróbálni, mert finomabb, és én tudom szabályozni, mennyire legyen alkoholos.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kakaót szárazon összekeverjük a cukorral, majd a pudingporral, és a rum kivételével az összes hozzávalóval feltesszük a tűzre. (Én egy jénai tálat használok mindig a felfőzésnél.)
  2. Állandó kevergetés mellett főzzük, mig kicsit besűrűsödik. Ezután hagyjuk jól kihűlni.
  3. Miután kihűlt, szűrőn átszűrjük, és hozzáadjuk a rumot. (Mindenki annyit tegyen bele, amennyire szeretné, hogy erős legyen!)
  4. Minél tovább áll a hűtőben, annál jobban átérik!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 256
elküldve: 0
receptkönyvben: 326
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
mikor: uzsonna, vacsora
fogás: ital
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kávés-rumos csokoládélikőr, kávés csokilikőr házilag

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anci89
Anci89 Mon, 2016-11-28 19:44

A sűrített tej a "mariskás" vagy a tubusos? :) (bocsi ha buksi kérdés :) )

alrosa
alrosa Fri, 2012-04-27 10:28

Elkeszitettem es perkekt a recept en is 4 dl rumot tettem bele :)

Kyngu
Kynga / Kyngu Sun, 2011-12-11 10:58

Szia! 3-4 dl körül szoktam... bár múltkor kissé megszaladt, főzés után jócskán szellőztetni kellett, mert annyira kijött az alkohol szaga! :D De ezt mindenkire rábíznám, nem tudom ki mennyire erősen szereti. Nekem kevesebb alkohollal is nagyon ízlik, bár akkor kissé édes lesz!

Noemi12
Noemi12 Sat, 2011-11-05 17:22

Szia :) nagyon jól néz ki, ki is fogom próbálni:D de megtudjátok mondani hogy meddig áll el? előre is köszönöm, a receptet is :D

Kyngu
Kynga / Kyngu Sun, 2011-11-06 13:29

Szia! Minél tovább tartod a hűtőben, annál jobban összeérnek az ízek. Ha pl. most elkészíted, Karácsonyra már sokkal jobb (erősebb) íze lesz. Szerintem ez a mennyiség úgyis elfogy pár hónap alatt... :)

kathy55
kathy55 / kathy55 Fri, 2011-11-04 19:54

Ez tetszik! Kipróbálom ezt is! Van egy nem főzős receptem, majd megkeresem, és megosztom veletek! :) Köszi ezt a receptet is! :)

Kyngu
Kynga / Kyngu Sat, 2011-11-05 16:03

:) Szívesen! Érdemes kipróbálni, nálunk mindig mindenkinek ízleni szokott... :)

czehmi
czehmi Thu, 2011-11-03 11:33

Melegen hagyva forró csoki is lehetne belőle. Hmm finom. Baráti összejövetelre megcsinálom!

Kyngu
Kynga / Kyngu Thu, 2011-11-03 17:12

Szia! Erre még így konkrétan nem is gondoltam, de nem rossz ötlet! :) :)

200
cukor 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
csokoládés pudingpor 0.5 csomag
feketekávé 2 dl
sűrített tej 20 dkg
rum 1 ek