r
Nosalty Logó

Rostos sütőtök ivólé

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Rostos sütőtök ivólé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 576 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2304 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 36 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1361.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    17749 micro
  • β-crypt
    14578 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 576 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2358 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    611 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.3 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    5447.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8938 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    353 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14011 micro
  • β-karotin
    70997 micro
  • β-crypt
    58313 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2304 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1108 micro
  • β-crypt
    910 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 36 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockára vágott tökötmegpároljuk, ha már krémszerű, akkor turmixoljuk (kb.15-30 perc).
  2. Amíg pároljuk a tököt, addig elkészítjük a szirupot. A vizet felfőzzük a cukorral.
  3. A szirupot a tökpürével összekeverjük, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítót (friss fogyasztásnál nem szükséges), és az egészet összeforraljuk.
  4. Üvegekbe töltjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 246
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 33008
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 22.

Receptkategóriák

Ajándékban kaptam, és azonnal elkértem a receptet. Azóta már én is elkészítettem, és ajándékba adtam, és tőlem is elkérték a receptet. Olyan ez, mint a vírus. Erősen terjed! Vigyázat! Nincs megállás!

Hozzászólások (10)

Reni83

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogyan párolod a tököt? Vagy esetleg lehet sütni is? El?re is köszönöm. Reni

Törölt felhasználó

Kedves Reni! Elnézést amiért csak most válaszolok. Én párolóedényben párolom, de lehet sima edényben is minimális kb. 1-2 dl víz hozzáadásával. Sütve is próbáltam: pár darab megmaradt sült tököt összeturmixoltam tejjel és f?szereztem, de egészen más ízvilág és ilyen formán szerintem nem id?tálló. Én javaslom a párolást, párosíthatod más gyümölcsel, gyümölcsökkel pl. alma, birsalma, esetleg gyors fogyasztásra banán hozzáadásával (vagy ezek kombinációjával). Sok sikert kívánok! Teri

Reni83

Szia! Köszönöm a válaszod, mindenképpen kipróbálom. Ha pl. almával készítem, akkor gondolom azt is párolnom kell el?tte ugye? Köszi: Reni

Törölt felhasználó

Kedves Reni! Természetesen igen, az almát is párolni kell. Sok sikert kívánok! Teri

sziszi01

Szia! nagyon fincsiíííííííííí lett :-) alig vártam, hogy lehüljön! köszi a receptet Sziszi

Teamami

Jöhetnek a süt?kök megint! Bár ez még odébb lesz, de ?sszel feltétlenül elkészül, az tuti. :) Köszi a recipét.

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik ez a recept, szeretném elkészíteni, mert ha minden igaz jó nagy adag tök ígérkezik hamarosan. Kérdésem lenne viszont. Vajon milyen lenne az üdít?, ha a tök mellé párolt sárgarépát is tennék, esetleg almát vagy mindkett?t? Most éppen ezen gondolkodtam el... A válaszokat el?re is köszönöm!

Tunderanyo

Kedves Tessza! Nekem is nagyon tetszik ez a recept,feltétlenül el fogom készíteni. A következ? kérdésem az,hogy nem kell-e száraz dunsztba tenni ha kész az ivólé? Várom válaszod,addig is szép napot. Tündi

Törölt felhasználó

Én már többször megcsináltam ezt a receptet. Mindig nagy sikere volt. Nem tudok annyit csinálni, hogy el ne fogyjon. Nagyon finom. Van, hogy teszek bele almát, vagy sárgarépát, de van úgy is, hogy csak tisztán süt?tökb?l készítem. Így is, úgy is nagyon finom.

lerebo

Kedves Tessza, Nagyon köszönöm ezt a receptet. A nyakamon maradt két süt?tök, mert már nem gy?ztük sütve megenni. Rászántam magam és elkészítettem ezt az ivólevet. NAGYON-NAGYON finom lett. Még egyszer köszönöm a családom nevében is. :)

pussycat

Kedves Tessza! Nagyon orulok ennek a receptnek, en is meg szeretnem probalni kulonfele mas gyumolccsel is. Csak egy kerdesem lenne, hogy mi a szerepe a citromsavnak? Ha csak izesites miatt kell bele, akkor esetleg citrommal is helyettesithetnem? - mivel itt ahol en elek nem tudom, hogy melyik az otthoni citromsavnak a megfeleloje. Van itt "citric acid"- nekem is van eppen itthon, de nem vagyok benne biztos, hogy ez ugyanaz-e. Valaszod elore is koszonom, Veronika

kadara

Mennyi ideig áll el így ez a rostos lé?

Törölt felhasználó

Kedves kadara! A citromsav és a nátriumbenzolátnak köszönhet?en szerintem korlátlan ideig eláll, de bevallom ezt nem tudtam még letesztelni, mert id? el?tt mindig elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.