Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós sült krumpli

Ropogós sült krumpli
Ropogós sült krumpli
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kívül ropogós, belül puha ízletes köret.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, hasábokra szeljük, megmossuk, szárítjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egy rétegben. Enyhén sózzuk, lespricceljük olajjal, és kevés lisztet szitálunk a tetejére.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 737
elküldve: 9
receptkönyvben: 252
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőben sült burgonya, sült burgonya, sült krumpli sütőben

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-02-08 19:02

Simán.Ennyivel több keményítő szinte már nem is számít. Viszont csakis frissen jó. Üdv: Évi néni

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Wed, 2013-02-13 19:50

Kedves Évi néni!

Kipróbáltam, ez volt a titok :) Úgyhogy még egy nagy köszönet, mert magamtól sosem jutott volna eszembe!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-02-13 20:58

Kedves Zilkazil!
Megmondom a valót, nekem sem. Sokunk okulására használom ki, hogy nem vagyok jó alvó, így éjszaka a TV Paprikát nézem és ezen alkalmakkor okosodom én is a házi praktikákból (nem hazai) szakácsoktól. Üdv: Évi néni

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2013-02-08 13:51

Hú, lehet, hogy ez a pici liszt a titka annak a hihetetlenül finom sült krumplinak, amit egyszer ettem, é sosem sikerült reprodukálnom? Kipróbálom, köszönet érte :)

191
burgonya 1 kg
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
finomliszt 3 evőkanál