r
Nosalty Logó

Réteslapos-pudingos-babapiskótás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jersey Dia
Réteslapos-pudingos-babapiskótás süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pudinghoz

A tésztához

A gyümölcshöz

A tetejére

Összesen 441 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pudinghoz

A tésztához

A gyümölcshöz

A tetejére

Összesen 2650 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pudinghoz

A tésztához

A gyümölcshöz

A tetejére

Összesen 125 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 441 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2196.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.7 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2650 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

A pudinghoz

A tésztához

A gyümölcshöz

A tetejére

Elkészítés

A pudinghoz

  1. A pudingport megfőzzük a tejben, és félretesszük egy kicsit hűlni.
  2. A réteslapot kétfelé vesszük, a gyümölcsöt és a babapiskótát előkészítjük.
  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és elkezdjük a rétegezést.
  4. Alulra aréteslap egyik fele+ rá babapiskóta szorosan egymás mellé rakva + rá gyümölcs + rá a puding + a tetejére aréteslap másik fele.
  5. Ha szükséges, a gyümölcsöket meghintjük édesítővel.
  6. A kész tészta tetejét megkenjük tejföllel, és az előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A sütési idő függ a tepsi méretétől, a tészta magasságától, úgyhogy az a biztos, ha a színét nézzük, vagyis akkor van készen, amikor szépen megpirul a teteje, a széle pedig fortyogó :)
  7. Tálaláskor megszórhatjuk a tetejét fagyott bogyós gyümölcsökkel, nyomhatunk mellé tejszínhabot, gombócozhatunk vaníliafagyit - ésnagyon jól társítható édes sodókkal is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2809
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 27.

Ajánló

Melegen is nagyon finom, de nem lehet olyan szépen szeletelni, mint hidegen. Nálunk mondjuk esélye sincs a kihűlésnek, előbb elfogy :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Réteslapos-pudingos-babapiskótás süti
Jersey Dia 3 recept

A facebookon keringő leveles, barackos pudingos sütemény volt az ihletadó, amit gyakorlatilag ugyanígy kell elkészíteni, csak  leveles tésztával, őszibarack kompóttal, és kerek babapiskótával. Mivel kerülöm a cukrozott bolti kompótok használatát a konyhámban, ezért választottam a kedvenc gyümölcseinket. Azokat a süteményeket szeretem a legjobban, amiket gyorsan és egyszerűen lehet elkészíteni, legyen diétás amennyire csak lehetséges, legyen egészséges - és ez a recept is ilyen :)  Nagyon finom, és nagyon egyszerű sütemény. Melegen is, hidegen is kínálható - de nálunk még soha nem érte meg, hogy kihűljön :)

Hozzászólások

Hozzávalók

A pudinghoz

A tésztához

A gyümölcshöz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?