Reszelt alma télre helena konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
helena26

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 0% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 394.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
236
Kcal
- 0% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 251.3 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1577 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 486 micro
-
β-crypt 200 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 528 micro
Összesen
945
Kcal
- 0% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
46
Kcal
Elkészítés
- Az almát lereszeljük, meglocsoljuk citromlével, és összekeverjük.
- Hagyjuk állni, míg levet enged.
- Az alma levét kinyomjuk, tiszta üvegekbe rakjuk, lezárjuk.
- Ha 2-4 üvegünk van, akkor elég, ha lábasba rakjuk, felöntjük vízzel, feltesszük a tűzhelyre, és kb.40 percig dunsztoljuk. Lekapcsoljuk, és hagyjuk benne kihűlni. Ha több üveggel raktunk el, akkor egy mélyebb tepsibe rakjuk az üvegeket, felöntjük vízzel, és berakjuk a sütőbe. Bekapcsoljuk, 150-160 fokon kb. 60 percig dunsztoljuk. Sütőben hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14537
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 06.
Ajánló
Ha savanykásabb az alma, keverhetünk bele cukrot. A cukor is tartosít, és sütésnél kevesebbet kell majd beletenni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:

helena26
458 recept
Nagy szél volt, és leverte az almát. Egy kicsit savanykás, ami megfelel pitének, ezért lereszeltem. Nekem egy kicsit barnás lett, mert nem volt itthon citrom.
Hozzászólások
Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy az üvegekben lév? almákra is öntesz vizet, vagy csak a dunsztoló edényt öntöd fel vízzel?
Nem öntök rá vizet.Volt,hogy cukorral,fahéjjal elkeverve raktam üvegbe és úgy dunsztoltam ki.
:)
Tegnap készítettem el. El?ször kinyomkodtam a levét, úgy raktam üvegekbe, de itt is, ott is hézag volt közte. Úgyhogy mégis ráöntöttem a levet. Majd télen végülis , ha felbontjuk, almalevet is ihatunk - gondolom. Köszi az ötletet, így nekem is sikerül megmentenem a lepotyogó almákat.
Most bontottam fel egy üveggel a nyáron eltett almából és szuper lett!! Köszi a receptet!!!
Nagyon örülök,hogy bevált a recept! Üdv.:Helena