Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarakrém

Rebarbarakrém
Rebarbarakrém
19 perc / előkészület: 15 perc főzés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap délután férjem a kérdésre, mi legyen vacsorára, a rebarbarakrémet javasolta. S amilyen rendes, el is készítette (kezdve azzal, hogy kint a kertben szedett rebarbarát)...
Bevallom, én eddig erre a finomságra mint desszertre gondoltam. De meleg nyári estéken egy könnyű kis hideg (avagy langyos -ha nem tudsz várni a kihűlésig) vacsorának is elmegy. Mint megtudtam, a svédek bizony ezt nem tekintik teljesen desszertnek - s szinte minden gyümölcsből készítenek ilyen krémet. Tálkába merve, tejjel leöntve kanalazható is. Egyben kicsit savanykás és édes finomság.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbarát hámozzuk meg, daraboljuk fel kis kockákra.
  2. Tegyük fel főni a 4 dl vizet a cukorral.
  3. Keverjük ki egy kis tálkában a keményítőt a fél dl vízzel.
  4. Ha felforrt a cukros víz, tegyük bele a rebarbara darabokat, s hagyjuk főni 3-4 percet fedő alatt.
  5. Vegyük le a tűzről a lábast, s állandó keverés mellett csurgassuk bele a keményítős vizet.
  6. Tegyük vissza a tűzre a lábast, hogy csak rottyanjon egyet.
  7. Hagyjuk kihűlni az egészet.
  8. Egy tálkába merjük a krémet, s tejet öntve már kanalazható is!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 166
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

K.Orsolya

Mióta szakács: 2009.11.12.
17 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: skandináv
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

svéd rebarbarakrém tejjel, egyszerű rebarbarakrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

160
rebarbara 500 g
víz 4.5 dl
cukor 100 g
étkezési keményítő 3 evőkanál