Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott krumpli tojás nélkül

Rántott krumpli tojás nélkül
Rántott krumpli tojás nélkül
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig kerestem, hogyan tudok rántott krumplit készíteni tojás nélkül úgy, hogy ne szakadjon ezerfelé a bunda. Nekem ez a recept tökéletesen bevált.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: a rántott zöldségeket soha nem szoktam lesózni panírozás előtt, így sokkal teljesebb ízt és egészségesebb ételt kapunk.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban simára keverjük a lisztet, tejet és sót, ez egy sűrű palacsintatészta lesz. Kb. 15 percet állni hagyjuk.
  2. A krumplit megpucoljuk, és kb. fél cm-es szeletekre vágjuk.
  3. A krumpliszeleteket először a palacsintatésztába forgatjuk, a felesleget lecsepegtetjük róla, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Olajat melegítünk, a panírozott szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 948
elküldve: 2
receptkönyvben: 312
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

VegAnya

Mióta szakács: 2010.12.16.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tojás nélküli rántott krumpli, tojásmentes rántott krumpli

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zildi
zildi Mon, 2015-03-16 10:24

Lisztérzékenyeknek MINDENES BUNDA!
1. Sózás után kukoricalisztbe forgatom, utána kukoricalisztből, pici sóval tojással palacsintatészta sűrűségű anygot keverek, és ebbe forgatok AKÁRMIT, húst, almaszeletet, krumpliszeletet, nagyon jó!!!

Ötödik2013
Ötödik2013 Thu, 2013-07-25 11:22

Bocs' én először mindig lisztbe mártom, mert a lesózott krumpliról könnyen lecsúszik a "bunda". Tehát először lisztbe, majd a sós, őrölt borssal ízesített palacsinta tésztába mártom. S, úgy sütöm ki! Fantasztikus!
Mármint FINOM!
Kovászos uborkával, maga a mennnnnnnnyország...

466
burgonya 4 db
finomliszt 4 evőkanál
tej 1.2 dl
0.5 teáskanál
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 1 dl