Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puding sütemény

Puding sütemény
Puding sütemény
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, és gyorsan elkészíthető. Egy tésztából egy három rétegű sütemény. Alul vékony tésztaréteg, középen finom vaníliakrém, rá pedig egy finom, habkönnyű, piskótaszerű réteg.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy 20x24x6 cm tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  2. A vajat felolvasztjuk. A tejet felforrósítjuk. Mindkettőt egy kicsit hagyjuk hűlni.
  3. A tojásfehérjét az ecettel kemény habbá verjük.
  4. A tojássárgáját a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a vajat és a vizet, krémesre keverjük. A krémhez keverjük a lisztet, majd a vanília kivonatot és a tejet. A végén három lépésben hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. A masszát ez előkészített formába öntjük, betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 45-60 perc alatt megsütjük. Hagyjuk hűlni.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x24x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 38 395
elküldve: 1
receptkönyvben: 200
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 2

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos szelet, pudingos krémes, vaníliakrémes süti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

snileve
snileve Tue, 2017-03-21 20:15

Kedves Glaser!

Ecet nélkül is el lehet készíteni minőség romlás nélkül?

Köszönöm a segítséget!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-02-22 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.02.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Anci89
Anci89 Tue, 2017-02-21 16:53

Kész :) finom, csak odaragadt, de ez biztos a papírom hibája. Először féltem, mert nem massza, hanem egész konkrétan folyékony állagú a végére, de megsült, finom. Köszi

592
vaj 115 g
tej 480 ml
tojás 4 db
ecet 4 csepp
cukor 150 g
víz 1 ek
finomliszt 115 g
vanília kivonat 1 teáskanál