r
Nosalty Logó

Petrezselymes újkrumpli 3.- olajban sült

mumuska
Petrezselymes újkrumpli 3.- olajban sült
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az újkrumplihoz

A tálaláshoz

1216
Kalória
10.7g
Fehérje
74.9g
Szénhidrátok
100.1g
Zsír
391.5g
Víz
44.3g
Koleszterin
9.1g
Rost
6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az újkrumplihoz

A tálaláshoz

Összesen 1216 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az újkrumplihoz

A tálaláshoz

Összesen 2432 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az újkrumplihoz

A tálaláshoz

Összesen 178 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    391.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1160 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 1216 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    200.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    783.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2320 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2580 micro
Összesen 2432 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

Az újkrumplihoz

  1. A krumplit kefével megtisztítjuk, úgy hogy a héja rajta maradjon. Próbáljunk meg egyformákat választani, de ha nem sikerül vágjuk egyforma darabokra.
  2. Egy teflonozott lábasban az olajat felforrósítjuk, és beletesszük a burgonyát és fedő alatt addig sütjük-pároljuk, amíg meg nem puhul. Akkor a legjobb, ha az elején magas hőfokon pirítjuk, utána pedig mérsékelt lángon pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk.
  3. Ha már puha, hozzátesszük az apróra vágott petrezselymet. Még ezzel is összeforgatjuk.
  4. Melegen tálaljuk, nyakon öntve tejföllel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

A családunk egyik kedvenc zöldsége a krumpli, úgyhogy semmit nem hagyunk kárba menni. Amikor felássuk az első bokor krumplikat, sok benne az apró burgonya. Na, ekkor készítjük ezt a receptet. Vigyázat, nem lehet abbahagyni az evését!

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...