Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pelyhes karfiol

Pelyhes karfiol
Pelyhes karfiol
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kevés volt itthon a zsemlemorzsa a kirántott karfiolhoz, ezért cselhez folyamodtam!wink

Kihagyva a morzsát, a lenmagpelyhet és a búzakorpát összekeverve, nagyon jó bundának valót kaptam.

Megsütve, különlegesen finom, a bundának az íze egy kicsit a pirított szotyira emlékeztető.

Maradt még egy kis tojás és bundának való, gondoltam, kipróbálom a káposztalevél milyen ezzel.enlightened

Ha ettetek már finomat, ez az! Ropogós és könnyű étel, ha kisebb kockákra vágtam volna a káposztalevelet, akár még a csipsszel is vetekedne az íze, és egészségesebb is!yes

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Tartármártással kínálhatjuk, de ketchuppal is kipróbálható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, a nagyobbakat félbevágjuk.
  2. A lenmagpelyhet és búzakorpát összekeverjük.
  3. A tojásokat felverjük, ételízesítővel ízesítjük.
  4. A karfiolrózsákat, mint amikor panírozunk, először a lisztben, majd tojásban, végül a pelyhes keverékben megforgatjuk.
  5. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 025
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Stella

Mióta szakács: 2010.03.20.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

lenmagpelyhes karfiol, rántott karfiol másképp

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NessaF
NessaF Tue, 2011-12-13 20:24

jól néz ki, köszi a tippet. a káposztalevél nyers volt?

Stella
Stella / Stella Thu, 2011-12-15 22:07

A zöldségeket nyersen paníroztam,a káposztalevél különösen gyorsan megsül,finom ropogós lesz a bundával együtt.
Talán csak, ha most csinálnám kisebb kockákra vágnám fel a káposztalevelet,mint az igazi chipsz kb. akkorára.

1576
karfiol 1 közepes fej
lenmag 5 dkg
búzakorpa 5 dkg
tojás 5 db
finomliszt 5 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 dl