r
Nosalty Logó

Parker House zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Parker House zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 524 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2622 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 298 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1410.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 524 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7052.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    739 mg
  • Nátrium
    5621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 2622 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 298 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejet elkeverjük az élesztővel, és felfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, sót, tojást, a 3 dkg felolvasztott vajat és annyi tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk a gyúrás során.
  3. A jól kidagasztott tésztát azonmód kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra, majd egy 7.5 cm átmérőjű szaggatóval (én egy pohárral készítettem) köröket szúrunk ki. Nyugodtan összegyúrhatjuk újra a leeső darabokat, és tovább szaggathatjuk.
  4. A tésztakorongokat középen egy fakanál nyelével jól megnyomunk (mintha egy könyv lenne), majd megkenjük olvasztott vajjal. Ezután a vájat mentén összehajtjuk, és sütőpapiros tepsibe helyezzük őket.
  5. A maradék vajjal lekenjük a zsemlécskéket, majd "langyos" helyen 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük.
  6. A sütőt 200 C-ra előmelegítjük, betesszük a megkelt tésztát, és pirulásig sütjük.
  7. Amikor kivesszük a sütőből, a még forró péksüteményt újra lekenjük vajjal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4155
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 29.

Ajánló

Akár egy elegáns szendvicset is készíthetünk belőle... de úgy magában is nagyon finom... :-)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet a neten láttam, és nagyon megtetszett... Könnyen elkészíthető péksütemény, amely egy bostoni szállodáról kapta az elnevezését... :-)

Hozzászólások

libaláb

Nyami, jól néz ki. A mézet a tésztába gyúrjuk bele, vagy a lekenéshez kell? No, beletettem a tésztájába bátran és kaptam egy nagyon finom zsemlét, szuper kis belül puha, kívül ropogós, pont ahogyan én szeretem. :)

katica 22

Köszi a receptet. most lett kész jol nez ki. kifelejtettem a mézet de sztem nem lesz gond :) pár tetejére magokat is tettem

libaláb

Szegény zsömle, annyira méltánytalanul elhanyagolják. :) Azóta számtalaszor készítettem már, mindenféle továbbcifrázott változatban is, és mindenhogy finom, s?t, még másnapra sem szárad ehetetlenre... nálunk nagy kedvenc.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek