Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackleves

Őszibarackleves
Őszibarackleves
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jó őszibarack az egyik legfinomabb gyümölcs, a belőle készült leves selymes és krémes.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az őszibarackokat leforrázzuk, majd lehúzzuk a héját, és kiszedjük a magját. A barackok húsát összeturmixoljuk.
  2. Egy mozsárban a kardamom belsejét porrá törjük. 
  3. Az összeturmixolt barackhoz hozzáadjuk a kardamomot, a cukrot (a gyümölcs édességének és az ízlésünknek megfelelő mennyiségben), a tejszínt, a vodkát, a citrom reszelt héját, valamint felének a levét, és jól összekeverjük.
  4. Lehűtjük. Tálaláskor a néhány szelet őszibarackkal, esetleg mentalevéllel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 53 961
elküldve: 1
receptkönyvben: 422
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Macska Főz

Mióta szakács: 2008.03.09.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

őszibarack krémleves, gyümölcsleves őszibarackból

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pegy
pegy Sun, 2010-07-25 13:11

Sziasztok!

Én is csatlakozom az előttem szólóhoz,hogy mi az a Kardamom,és hol lehet venni
Köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-07-24 21:16

Köszi a receptet, meg szeretném csinálni, de nem tudom mi az a KARDAMOM:
NE nevessetek ki ezért.

310
őszibarack 1 kg
porcukor 5 ek
habtejszín 2 dl
vodka 0.5 dl
citrom 1 db
kardamom 4 db