Nosalty Logó

Olasz vékony pizzatészta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Mercedes
Olasz vékony pizzatészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
275 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 743 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3715 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 293 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 743 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5822.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    4299 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    622.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 3715 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 293 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha van tálas mixerünk, azzal dolgozzunk, de kézzel is tökéletes, csak ennek a pizzatésztának keményebb állaga van, mint a megszokottnak, így nehezebb vele dolgozni.
  2. Csináljunk egy mélyedést a liszt közepébe, morzsoljuk bele az élesztőt, öntsük rá a vizet, adjuk hozzá a cukrot, sót és az olajat. Dagasszuk szép fényesre legalább 30 percig.
  3. Ezután gyúrjuk át egy picit kézzel. Egy késsel vágjunk a tetejére egykeresztet.
  4. Tegyük egy tálba,nedveskonyharuhával takarjuk le, és kb. 2 és fél óráig kelesztjük.
  5. Miután szépen megkelt, vágjuk 5 egyenlő részre, és formáljunk belőle gombócokat. Ha az összesre szükségünk van, akkor nyújtás után az igény szerinti feltéttel már süthetjük is. Ha nem használjuk fel mindet, akkor kenjünk olajat egy tálcára, és folpack-kal letakarva, tegyük hűtőbe.
  6. A sütésnél a legmagasabb fokozatot használjuk. (Nekem van egy speciális olasz pizzasütő gépem, amin 350 fokon tudok sütni.)
  • Sütés hőfoka: 275 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 40
  • 7 napos nézettség: 440
  • Össznézettség: 153100
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 15.

Ajánló

Lehet csak 1 órán át keleszteni,de akkor is nagyon jó tésztát kapunk,ha egy kiolajazott tálcára tesszük a kigombócolt pizzatésztát és frissentartó fóliával letakarva hűtőbe tesszük akár egész éjszakára is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mercedes 302 recept

A pizzák közül csak az igazi olasz vékony, ropogós aljú pizza jöhet szóba nálam. Nagyon nem szeretem az itthon megszokott, általam lepénynek hívott vastag, sok feltétes, pizzának hívott dolgokat. A képen látható pizzán Serrano sonka, ruccola és parmezánforgács van. Ne felejtsük el, hogy a jó pizza tetejére csakis jó minőségű mozzarella kerülhet.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Köszi,én is a vékony,ropogós pizzát szeretem!:)Olaszországban ettem ilyet el?sz?r és utoljára,a vendégek el?tt készítették az olaszok,a tenyerükön nyújtották és a kemencében sütötték!

Mercedes

Szívesen:-) Én is külföldön ettem eddig a legfinomabb vékony ropogós pizzát,Görögországban Corfun egy igazi olasz tradícionális étteremben.A terasz részén volt kint egy hatalmas fatüzelés? k?kemence.Mindent a vendégek szeme elött csináltak.Hárman dolgoztak 1 pizza elkészítésével:Egyik nyújtotta kézzel,és természetesen közben dobálta f?l-le,a második tette rá a feltétet,és végül a harmadik sütötte készre a pizzát.Felejthetetlen élmény volt végignézni,látszott rajtuk,hogy a vérükben van a dolog.És annak a pizzának az íze:Elmondhatatlanul fenséges volt.1-2 helyen azért itthon is lehet enni finomat,de persze össze sem lehet hasonlítani egy igazi olasz pizzával.....Már én is szeretnék enni egyet Olaszországban,készülök rá:-)

Törölt felhasználó

De jó!Olaszország is felejthetetlen élmény lesz neked,és az emberek is,hangosak,de olyan aranyosak,na meg az igazi olasz cappucino!Ezt a tésztát elmentem,szerintem ez lesz a kedvencünk!:)

Mercedes

Szerintem is tetszeni fog,habár az olasz embereket annyira nem csípem.Vendéglátásban dolgozom amúgy,és ott elég sok féle nemzedékkel találkoztam már,hát az olaszokkal elég sok negatív tapasztalatom volt,de remélem a hazájukban máshogy viselkednek,de az is lehet,hogy pont kifogtam:-).........Remélem tetszeni fog a tészta végeredmény,csak arra tényleg figyelj,hogy olasz legyen a pizzaliszt,00-ás mert attól lesz igazi a pizzánk:-) Üdv:Merci

Törölt felhasználó

Megcsináltam, tökéletes, köszönöm

Mercedes

Örülök,hogy tetszett:)

Törölt felhasználó

Kedves Mercedes! Kérlek, írd meg, mire gondolsz, amikor azt írod, hogy "pizzaliszt"? Hol lehet kapni? F?leg olaszt? Attól tartok, ha nem pont olyan lisztet használok, mint Te, nem lesz ugyanaz a végeredmény. Különben csak liszet írtál volna, nem? :)

Mercedes

Kedves Hoppkopp!A pizzaliszt, 00-ás.De megcsinálhatod hagyományos liszttel is,de akkor egy kicsit más lesz.Neken hozzák beszállítòtòl,de szerintem nagyobb üzletekben pl:Metròban lehet kapni és bioboltokban is.A lényeg,hogy Bl 00-ás legyen!Üdv:Mercedes

michelle

Szia, elkészítettem a pizzatésztát, igaz, hogy BL80-as kenyérliszt volt csak itthon, de hihetetlenül jó lett így is: vékony és roppan, ahogy én szeretem :) Még az egyébként fényev? lányom is falta, úgyhogy köszönöm a remek receptet :)

Mercedes

Szia!Örülök,hogy nektek is bevált.Egyébként én már sima finomliszttel is készítettem,úgy is jó volt:)Annak meg különösen örülök,hogy a Kislányodnak is ízlett.Szép napot!Mercedes

hajo804

Ez a recept volt a legtutibb eddig. Én annyival dobom fel a dolgot, hogy a tésztába belegyúrok egy fél kiskanál bazsalikomot, kakukkfüvet és oregánót. Hihetetlen ízt ad az egésznek. Valamint a feltétnél kötelez?en mozzarella a borítás ;)

Mercedes

Köszi,hogy megírtad.Ezek a finom zöldf?szerek biztos csak finomabbá tették a pizza tésztáját.Mi is el?szeretettel használjuk a pizza mozzarellát a tetejére.Üdv:Mercedes

Törölt felhasználó

Hello Mercedes! A recept tökéletes, az eddigiek közül a legjobb! Köszönöm szépen és további mindet jót kívánok. Kellemes Hétvégét! Üdvözlettel Ms. Sonja Smith

Mercedes

Szia! Köszönöm szépen :) Nagyon örülök,hogy ennyire bevált a receptem. További jó sütést-f?zést kívánok! Üdv:Mercedes

Figura57

Mese nincs! Ezt meg kell csinálnom. bár egy picit kitágultak a pupilláim az 1 púpozott ev?kanál só láttán. De kedves Mercedes hiszek Neked, és tuti, hogy finom lesz!

Mercedes

Szia! Tehetsz bele kevesebb sót is,ez mindig ízlés dolga,de szerintem kell bele,hogy egyensúlyban legyen a cukorral. De azért köszi a bizalmat :) Üdv:Mercedes

Törölt felhasználó

Én is meglep?dtem az 1 púpozott ev?kanál són! ;) Körülbelül háromszor kerestem vissza, hogy de tuti? :) De beletettem. :) (Most kel éppen.)

Törölt felhasználó

Fantasztikus!!!! Mindig sutom! Én a tesztajaba teszek szárított rozmaringot, oreganot, bazsalikomot is! Olyan illata van es íze, hihetetlen!!!!! Köszönöm

Mercedes

Köszönöm :) Én is szoktam néha tenni bele egy kis zöldf?szert,attól csak még finomabb lesz :)

bebice

Ez egyszer?en fenomenális tészta!!!!!! Nagyon sokféle tésztát csináltam már,de ez mindet felmúlta,köszönöm!

Mercedes

Szívesen,és köszönöm,hogy megírtad :)

csicsatt22

Köszönöm ezt a remek receptet:) Most már csak ezt a pizzatésztát fogom használni:) Bár én egy kicsi oregánót is tettem a tésztába csak egy csipetnyit,) És úgy még finomabb!!!!

Mercedes

Szívesen,örülök,hogy ennyire bevált :) Én is teszek néha bele zöldf?szereket. Üdv:Mercedes

kiagesa

Mennyi ideig lehet tárolni h?t?ben?Még nem próbáltam ki de hétvégére tervezem! Köszi

Mercedes

Szia! Nekem 2 napig is elvan,bár akkor egy picit nehezebb lesz nyújtani.

Törölt felhasználó

Szia! Rengeteg féle- fajta pizzatésztát próbáltam már, de messze ez a legjobb recept! Köszönöm szépen! :)

Törölt felhasználó

Csatlakozom az elottem szolokhoz, a teszta nekem is a kedvencem. Gigalike! Javaslok hozza egy jo pizzaszosz receptet Jamie Olivertol: http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/the-quickest-tomato-sauce

nabradi

Köszi a receptet, elkészítettem, nagyon jó az állaga, pont olyan, amilyennek szerettem volna :) 2 db 32 cm-es pizza jött ki bel?le :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.