Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz vajkrém

Olasz vajkrém
Olasz vajkrém
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig a klasszikus vajkrémet használtam de... nagyon vajas. Ezért kísérletezni kezdtem különböző cukrász krémekkel. Most az olasz vajkrém készítését osztom meg veletek.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Nagyon szeretem ezt a krémet, sok készül belőle, töltéshez, burkoláshoz is tökéletes választás. Cupcake díszítéshez is, és vajkrém virágok készítéséhez is tökéletes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet a porcukorral keverjük el, és készítsünk szirupot belőle.
  2. A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
  3. A cukorszirupot óvatosan adagoljuk a felvert tojásfehérjéhez, közben folyamatosan a legnagyobb fokozaton keverjük. Ha az összes szirup belekerült, akkor vegyük közepes fokozatra a robotgépet, és habosítsuk ki.
  4. Ha habos, kemény állagú, akkor kis kockánként adjuk hozzá a puha vajat. Mindig keverjük el simára a krémet, csak ezután adjunk újabb vaj adagot hozzá.
  5. Végül ízesítsük vanília kivonattal.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 667
elküldve: 0
receptkönyvben: 104
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glazur

Mióta szakács: 2015.07.28.
5 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

desszertkrém, vaníliás vajkrém, édes vajkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mariello
Mariello Thu, 2016-01-28 22:22

Hát nekem ez nagyon tetszik és a hét végén ki is fogom majd próbálni. Tortába vagy citromos mignonba szeretném. De ez részlet kérdés.Gondolom ízesítésnek a citrom leve is jó lesz és nem változik meg a krém állaga tőle?Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a habcsók alapból készült vajkrém.Ha sikerül beszámolok majd róla.Köszi ezt az ötletes krém receptet.

555
víz 120 ml
porcukor 430 g
tojásfehérje 6 db
vaj 680 g
vanília 0 ízlés szerint