Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákkrém süteményekhez és desszertekhez

Mákkrém süteményekhez és desszertekhez
Mákkrém süteményekhez és desszertekhez
8 perc / előkészület: 5 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a mákkrémet most a túrós-sárgabarackos réteshez készítettem el. Az általam felhasznált hozzávalókból 100 grammban 371 kalória van.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Süteményben töltelékként még felvert tejszínhabot (hulalát) is forgathatunk bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hulala és víz keverékében a cukorral és a citromhéjjal felfőzzük a mákot (pár perc).
  2. Kihűtjük a mákot.
  3. A kihűlt mákba belekeverjük a mascarponét és a citromlevet.
  4. Süteményekben, desszertekhez nagyon finom.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 647
elküldve: 2
receptkönyvben: 23
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes mákkrém, mákos krém, mascarponés mákkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

248
mák 7 dkg
növényi habtejszín 1 dl
víz 0.5 dl
porcukor 12 dkg
citromlé 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
mascarpone 10 dkg