r
Nosalty Logó

Nutellás-mogyorós kekszszalámi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 500 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 6013 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 537 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 500 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    427.7 g
  • Telített zsírsav
    222 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4595.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    982 mg
  • Foszfor
    1673 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.8 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1548 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1510 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 6013 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 537 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

  1. Az olvasztott vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk a kakaóport is. Csomómentesre keverjük.
  2. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük a nutellát. Hagyjuk picit kihűlni.
  3. A nutellás csokoládét hozzákeverjük a kakaós krémhez. 100 gramm törökmogyorót durvára aprítunk, a zabkekszet összetörtjük, majd mindkettőt a masszához keverjük.
  4. Egy vágódeszkára két réteg folpackot fektetünk, erre ráhalmozzuk a csokimasszát - ebből az adagból két rudunk lesz. Kicsit alakítgatjuk az alakját, majd a fólia segítségével feltekerjük, és magunk előtt görgetjük a deszkán, hogy elérje a szalámi-formát.
  5. Éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd a maradék, finomra aprított mogyoróban meghempergetjük, hogy kapjon egy kis "kérget". Egy éles késsel felkarikázzuk, és már fogyaszthatjuk is!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 623
  • Össznézettség: 29179
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 01.

Receptkategóriák

Ki ne kóstolt volna életében legalább egyszer kekszszalámit? Gyerekként az osztálybulik elmaradhatatlan kelléke, felnőve pedig szuper gasztroajándékot varázsolhatunk belőle, főleg ha egy kicsit turbózunk a recepten. Most mi is ezt tettük, és egy nagy adag nutellával, valamint törökmogyoróval gazdagítottuk mindenki kedvenc kekszes édességét.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek