Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Non Plus ultra ahogy Erdélyben készítik

Non Plus ultra ahogy Erdélyben készítik
Non Plus ultra ahogy Erdélyben készítik
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit minden húsvétkor megsütöm. Hozzátartozik az ünnephez.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet vajjal, tojássárgájával, vaníliával összegyúrjuk.
  2. Vékonyra nyújtjuk, pálinkás pohárral kivágjuk.
  3. A 3 tojásfehérjét 28 dkg porcukorral kikeverjük, és nyomókával rátesszük.
  4. Forró sütőben gyenge tűzön kiszárítjuk.
  5. Ha megsültek, lekvárral kettesével összeragasztjuk őket.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 17 704
elküldve: 2
receptkönyvben: 121
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Márványi Emese

Mióta szakács: 2010.04.03.
2 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

édes habos pogácsa, habcsókos korongok

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NemesekErnyo
NemesekErnyo Sun, 2015-12-13 13:38

Nekem az lenne a kérdésem, hogy mit rontok el, ha a tésztáról sütés után leesik a hab? Nem tapad hozzá, üreges a belseje, elválik a tésztától.

Aslan
Aslan Sun, 2014-05-18 15:25

Én is arra vagyok kiváncsi,hogy a hab hogyan lesz olyan szép fehér,és egyenletes?

mojzecska
mojzecska Tue, 2014-04-22 16:35

Kedves Márványi Emese!
Szeretném megtudni,hogy mennyi ideig kell ,,kiszárítani" sütni és ebből az adagból kb. hány darab lesz?Kemény habot kell verni?
Köszönettel....

447
finomliszt 30 dkg
vaj 25 dkg
tojássárgája 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 28 dkg
tojásfehérje 3 db
lekvár/ dzsem 20 ek