r
Nosalty Logó

Narancsos csokoládélikőr

Giovanna
Narancsos csokoládélikőr
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A narancssziruphoz

A kakaókrémhez

A csokoládékrémhez

664
Kalória
4.8g
Fehérje
54.6g
Szénhidrát
32.1g
Zsír
116.5g
Víz
76.7g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
46.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A narancssziruphoz

A kakaókrémhez

A csokoládékrémhez

Összesen 664 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A narancssziruphoz

A kakaókrémhez

A csokoládékrémhez

Összesen 3982 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A narancssziruphoz

A kakaókrémhez

A csokoládékrémhez

Összesen 269 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    116.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 664 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    192.6 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2285.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    930 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    327.5 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    698.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    298 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 3982 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

A narancssziruphoz

  1. Gőz felett összekeverjük a cukrokat a narancslével (vagy 2 narancs levével), és kb. egy óra alatt sűrű sziruppá főzzük.

A kakaókrémhez

  1. Ezt követően a kakaókrém, a tej és a kakaó összeforralása már csak 15 perc (sűrű kevergetés közben).

A csokoládékrémhez

  1. A csokoládékrémhez a tejszínt feltesszük melegedni a cukrokkal, kevergetjük, ha már meleg, beletördeljük a csokoládét. Ha felolvadt a csokoládénk, kész a krém, félrehúzzuk a tűzről.
  2. A likőr elkészítéséhez a kétféle krémet összekeverjük a narancssziruppal, és ha kihűlt, bekeverjük a rumot. Üvegekbe töltjük, 2-3 hétig naponta többször felrázzuk az üvegeket, ez idő alatt az ízek is összeérnek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 60 p

A narancsszirup elkészítéséhez bionarancsot is lehet használni. A kakaókrémhez legjobb a holland kakaópor! A csokoládékrémhez sima étcsokit használtam, de minél magasabb a kakaótartalma, annál finomabb lesz a likőr!

További receptek

Mojito

A Mojito egy klasszikus kubai koktél, alapja fehér rum, lime, barna cukor, friss mentalevél és szóda. Ezeket az alapanyagokat összekeverve a nyár folyékony frissességét kapjuk. Nem túl ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...