Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancs puding CulinaRita konyhájából

Narancs puding CulinaRita konyhájából
Narancs puding CulinaRita konyhájából
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Magamban folyton dícsérem azt a skandináv tegezős bútoráruházat, mert van egy tálkájuk, ami egészen sok minden tárolására alkalmas. Leginkább puding készítésnél a legpraktikusabb.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A narancs héját belereszeljük egy kis lábasba, aztán a levét is hozzáfacsarjuk, ügyelve arra, hogy a magok ne kerüljenek bele. Nem kell agyon nyomkodni a gyümölcsöt, mert akkor a fehér rész is leválik, amitől keserű lesz!
  2. A mézzel és a fahéjjal ízesítjük, majd hozzákeverjük a tojássárgáját is, és a keményítővel selymesre összedolgozzuk.
  3. A tejjel -folyamatos keverés mellett- az első buborékok megjelenéséig sűrűvé főzzük.
  4. Vízzel kiöblített tálkákba öntjük, narancshéj reszelékkel megszórjuk a tetejét, és félretesszük hűlni.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 965
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

CulinaRita

Mióta szakács: 2015.04.21.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

puding, narancsos mézes puding, fahéjas narancsos mézes puding

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

199
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 dl
méz 1 teáskanál
fahéj 1 kávéskanál
tojássárgája 2 db
étkezési keményítő 2 evőkanál
tej 5 dl