Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Muffin alaprecept Móni konyhájából

Muffin alaprecept Móni konyhájából
Muffin alaprecept Móni konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha váratlan vendég jelentkezik be, hogy "1 óra múlva megyek, jó?", s nincs hirtelen semmi a készleten, amivel megkínáld, akkor tökéletes ez a gyors, olcsó és finom muffin recept.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Ha ízesítetett készítek, akkor a 150 g liszt  helyett 100 g-ot használok és ehhez jön 50 g kakaó, csoki, dió, mák, aszalt gyümölcs.

Egy adag tésztából 12 normál vagy 24 falatka muffin készíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kimérjük a hozzávalókat, illetve megolvasztjuk a margarint.
  2. Elővesszük a tálasmixert és beleöntjük az alapanyagokat, először a szárazat, aztán a nedves hozzávalókat.
  3. 5-6 percig keverjük géppel, ez idő alatt a tepsibe beletesszük a mufinpapírkákat.
  4. Elosztjuk a masszát a mélyedésekbe, és előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük őket.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 81 842
elküldve: 4
receptkönyvben: 183
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

muffin alaprecept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csillagpor2001
Csillagpor2001 Thu, 2012-01-19 17:11

Hello!
Még kezdő vagyok,ezért szeretném megkérdezni hogy lehet tálas mixer nélkül is keverni?mármint kézi mixerrel???Előre is köszönöm :D

batane.monika
Móni főz / batane.monika Thu, 2012-01-19 17:47

Persze, hogy lehet. Én csak azért szoktam tálas mixerrel csinálni, mert a kisfiamnak nagyon tetszik és kényelmesebb is.

daire
daire Sun, 2012-01-15 20:57

Épp most sütöttem meg a kakaós változatot. Nagyon jó lett az állaga, és az íze is. Talán csak azt hiányolom, hogy nem lettek olyan magasak és púposak, mint megszoktam. Kipróbálom más ízesítéssel is majd, de érik, hogy ez lesz az új kedvenc. Köszi a receptet!

timeska
timeska Fri, 2011-12-02 14:34

Biztos finom a tészta így is, de a valódi muffinoknak a "lelke", hogy ne kavarjuk sokáig! Ezért az az ajánlás-bár felesleges mosogatásnak tűnik:)-hogy a nedves és száraz hozzávalókat külön kavarjuk össze, és a végén öntsük csak egybe őket, majd pár kavarás után mehet is a sütőbe. Így lesz igazán laza szerkezetű, a papírból szépen kiemelkedő muffinunk, míg a sok kavarás jóval alacsonyabb, tömörebb, "szíjas" tésztát eredményez. (Ja és a margarin...miért? Ezt én nem értem meg soha, de ez az én ízlésem, ne vedd magadra!) Remélem nem bántottalak meg, és nem is volt nagyon okoskodó:)) A szódabikarbóna nekem is hiányzik a hozzávalók közül, de biztos csak kimaradt! Barátsággal: Timka

557
margarin 150 g
porcukor 100 g
tojás 2 db
vaníliás cukor 0.5 csomag
finomliszt 150 g
tej 40 ml
citromhéj 1 citromból nyert
szódabikarbóna 5 g
porcukor 7 g