Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alap cupcake Anuellától

Alap cupcake Anuellától
Alap cupcake Anuellától
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cupcake lényege, hogy minél színesebb legyen, ezért az alapkrémet megszínezheted ételfestékkel, keverhetsz bele gyümölcspürét vagy aromákat, színezheted kakaóval is akár. A színes cukorgyöngyök és csokipasztillák is igencsak feldobják a sütit, ne fogd vissza a fantáziádat!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Bármilyen alkalomra ajánlom :) Kiváló csemege kicsiknek és nagyoknak egyaránt :)     ( a tészta 20dkg vajat is elbír, így biztos nem lesz száraz.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lágy vajat keverjük össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat. Kézi habverővel keverjük simára.
  2. Apránként adjuk hozzá a lisztet és a sütőport. Keverjük simára. Ha szeretnénk valamilyen belevalót, adjuk hozzá azt is. Adagoljuk a papírformába. Egy formába egy evőkanálnyit tegyünk. Előmelegített sütőben süssük, amíg aranybarna nem lesz.
  3. A krémhez a lágy vajat keverjük habosra a cukor egyik felével, adjunk hozzá 2-3 ek vizet, alaposan keverjük el, legjobb, ha kézi habverővel dolgozunk, majd dolgozzuk hozzá a porcukor másik felét.
  4. Miután összedolgoztuk a krémet, tegyük habzsákba, és a kihűlt muffinok tetejére nyomjunk annyit, amennyit szeretnénk. (12 db lesz belőle.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 41 044
elküldve: 3
receptkönyvben: 189
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Anuella

Mióta szakács: 2012.01.22.
3 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

muffin, muffin krémmel, cupcake

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szuszi
Jolán / szuszi Mon, 2013-01-21 17:56

Hihetetlen mennyiségű a zsiradék ebben a muffinban!!! Nézegetem a recepteket, de elszörnyesztenek az arányok. Azt hiszem hozzálátok egy kissé könnyedebb muffinnak.
Ez most nem az itt lévő recept ellen van...hanem úgy általánosságban. Bár most olvasom az utolsó hozzászólást. Azt ajánlja, hogy jobb lesz az eredmény, a még több vajat tesz bele...könyörgöm már most 15 dkg van benne + 15 dkg a krémben...lassan több lesz a vaj, mint a liszt....hmm...Elnézést, ha valakit megsértettem...nem az volt a szándékom.
üdv Jolán

Gyanita32
Gyanita32 Thu, 2012-11-01 16:52

Szia nekem az illata fonom lett, csak szerintem a krémet egy kicsit elszúrtam mert tettem bele egy kis citrom levet ettől egy kicsit vizes lett. különben mennyi a kis víz mert egy kupak citrom létől lett ilyen folyós?

Buboshus
Buboshus Fri, 2012-04-13 16:45

Kipróbáltam, de nekem "kemény" és "szikkadt" jellegű sütemény lett belőle. Másnap - letakarva, fóliázva - olyan lett, mintha 3 napja készítettem volna, kopogtatni lehetett vele az asztalon.
Egyébként nagyon csinos süteményeket készítettem, a tetején lévő krémet ételszínezékkel színeztem rózsaszínűre és kékre. Vicces és csinosak voltak, csak mint írtam olyan volt, mintha nem lett volna friss. :(

Anuella
Anuella / Anuella Fri, 2012-04-13 22:08

Sajnálom hogy nem sikerült :-( Ha elfogadsz egy tanácsot akkor próbáld meg a liszt egy részét étkezési keményítővel helyetesíteni (én is igy csináltam nekem jó lett) vagy több vajat tenni bele. Remélem teszel még egy kisérletet. Üdv. Zsani

1147
vaj 15 dkg
cukor 0.75 bögre
tojás 3 db
finomliszt 1 bögre
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 15 dkg
porcukor 25 dkg
víz 2 evőkanál