Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói csirkesaláta

Mexikói csirkesaláta
Mexikói csirkesaláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb szerzemény a pinterest.com-ról.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Most félbe vágott almában tálaltam. Karalábévájóval fészket készítettem a salátnak, az almát citromlével beecseteltem, hogy ne barnuljon meg. Az almadarabokat is hozzákevertem a salátához. A másik alkalomkor pedig egy tortilla közepét megkentem vékonyan csípős paprikakrémmel, arra raktam a húsból, néhány szelet főtt tojást meg 1-2 levél jégsalátát és feltekertem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az avokádót megmossuk (mindenki tapogatja, hogy elég puha-e), kettévágjuk, kiemeljük a magot, a husát kikanalazzuk egy tálba. Meglocsoljuk a citromlével és villával pépesítjük. Sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott koriander levelet.
  2. A húst falatnyi darabokra vágjuk vagy tépkedjük, összeforgatjuk az avokádóval.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 383
elküldve: 1
receptkönyvben: 128
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: saláta
fogás: hideg előétel
konyha: mexikói
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

avokádós csirkesaláta, hússaláta maradék sült csirkéből, citromos-avokádós csirkesaláta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ticiaa
ticiaa Fri, 2013-02-01 05:55

Én is amerikában élek :)

Igaz az olasz és a mexikói színhasonlóság, de a magyar mindig magyar marad :))

by the way köszönöm a receptet, a napokban vettem egy jó nagy avocadot, várom, hogy megpuhuljon, érjen kicsit és aztán valamit kezdenem kell vele...ez jó ötlet :)

witch
witch / witch Fri, 2013-02-01 15:41

Igazan nincs mit! Nagyon jo majonez
helyettesito az avokado, mondjuk a
kaloria majdnem ugyanaz.
udv:witch

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-01-06 21:41

De szep ez a a képed is! Szep magyaros színekkel! Jo a reci is!!!T:)

witch
witch / witch Mon, 2013-01-07 01:17

Koszi! Vagy mexikoias, ki vette az otletet kitol, ki tudja?
Orulok, hogy tetszik a recept. Rogton ketszer kellett
elkeszitsem, mert az elsonek nem ereztem az izet, meg
voltam fazva.
udv:witch

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-01-07 05:05

Megint megnevettettel! Nekem bármi lehet egyébként - ha piros, fehér, zöld- az nekem magyar :) T:)

witch
witch / witch Mon, 2013-01-07 14:21

Igen, en is magyarosnak tartom ezeket a szineket, de itt sok mexikoi
meg olasz van es raadasul ugyanugy festik fel a szineket (pl. az uzlet oldalara),
mint mi. Pedig az o zaszlojuk nem ugyanolyan.
udv:witch

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-01-07 05:08

Ezzel a santito teoriaval a görögdinnye is magyar ;) hehehe...most nem tudom abbahagyni a hulyeskedest! :)

90
csirkemell filé 0.5 db
avokádó 1 db
limelé 1 lime-ból nyert
koriander 3 szál
0 ízlés szerint