Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyvermut

Meggyvermut
Meggyvermut
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept édesapám boszorkánykonyhájából származik. :) Ritkán iszom alkoholt, de ez egy kimondottan finom, édes és zamatos ital, amit egy nehéz nap után csöndben elkortyolhat az ember.

hozzávalók / 12 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk, jól kinyomkodjuk, és levével együtt egy 5 literes befőttes üveg aljára tesszük. A magokat összetörjük (én kalapáccsal szoktam), és azt is a meggyre szórjuk.
  2. A cukrot kevés vízzel sziruppá főzzük, és a meggyre öntjük.
  3. Az egészhez még annyi vizet öntünk, hogy kb. 3-4 ujjnyi hely maradjon az üveg tetejéig szabadon (így forrás közben nem fog kifutni).
  4. Az egészet hagyjuk 6 hétig erjedni úgy, hogy naponta kétszer megkeverjük.
  5. Ha letelt a 6 hét, akkor lefejtjük. Ez azt jelenti, hogy az egészet leszűrjük egy tiszta tálba, és meggyet is kinyomkodjuk. Kimossuk a kiürült befőttes üveget, majd visszatöltjük bele. Kb. még 2 hét, mire szépen letisztul.
  6. Ekkor üvegbe önthetjük. Vigyázzunk, hogy az alján lévő seprű ne kerüljön bele. Az üvegből is óvatosan öntsük, amikor már a végét járja, mert még mindig lehet az alja zavaros.
  7. Javasolt hűtőben tárolni. Ami nem fér a hűtőbe, azt olyan üvegbe tegyük, hogy minél kevesebb levegő legyen fölötte.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 070
elküldve: 1
receptkönyvben: 91
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: ital
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyes alkoholos ital, házi készítésű vermut, meggyvermut házilag

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tittina3
tittina3 Sun, 2013-07-07 16:21

Most készítettem el az első adagot. :) Annyi kérdésem lenne még, hogy le kell takarni az erjedés idejére? Köszi

sziszu
sziszu Wed, 2012-08-01 08:32

Szerintem ez szederből és málnából is nagyon finom lehet, úgyhogy én ki is próbálom. Csak egy kérdés: Nem lesz az erjedéstől szénsavas az ital?

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2012-08-01 08:08

Hű, ez bitang finom lehet! Mentve! Jövőre kipróbálom! :-)

540
meggy 1.5 kg
cukor 1.5 kg
víz 3 dl