r
Nosalty Logó

Meggyes piskóta ahogy Edit készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Meggyes piskóta ahogy Edit készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 574 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3455 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 235 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 574 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    120.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4710.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1164 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1958 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.7 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1038 micro
Összesen 3455 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 235 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrokat az egész tojásokkal 10 percig keverjük gépi habverővel.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük.
  3. Majd hozzáadagoljuk a tejet, a langyosra hűlt, olvasztott margarint, a citromlét. Végezetül a sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal belekeverjük.
  4. A levétől lecsepegtetett meggyet lisztbe hempergetjük, a lisztet lerázzuk róla.
  5. 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük, a tésztamasszát beleöntjük. Elsimítjuk a tésztát, és a meggyel megszórjuk. 200 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
  6. Sütés közben a tetejét alufóliával fedjük be, hogy meg ne égjen a teteje! Mielőtt kivennénk a sütőből, végezzünk tűpróbát! Ha nem ragad a tészta, akkor kész van. Tepsiben hagyjuk kihűlni. Majd a süteményt egy tálcára borítva, a sütőpapírt lehúzzuk róla. Visszafordítjuk, enyhén porcukorral meghintjük, és tetszőleges szeletekre vagy kockákra vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2232
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Meggyes piskóta ahogy Edit készíti
VnéEdit 295 recept

Kezdő, de a gyakorlott háziasszonyoknak is ajánlom. Gyorsan elkészíthető, finom sütemény. Más gyümölccsel is készíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek