Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarpone sajttorta

Mascarpone sajttorta
Mascarpone sajttorta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha jól emlékszem, a recept a norvég nagynénémtől származik. Mi nagyon szeretjük, mert gyorsan kész és isteni íze van.
Szinte bármivel lehet díszíteni, de önmagában is tökéletes!

hozzávalók / 8 adag

A krémhez

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tortaformába beleöntjük a darált kekszet, hozzáadjuk az előzőleg mikróban kicsit megpuhított margarint. Figyeljünk rá, hogy a margarin épphogy csak egy kicsit melegedjen át, ne olvasszuk fel teljesen. Ezeket kézzel összegyúrjuk a formában, majd az aljára nyomkodjuk. Az aljnak kb. 1-2 cm-nek kell lennie.
  2. Utána a mascarponét, a cukrokat és a tejölt elkeverjük csomómentesre, majd belefacsarjuk a citrom levét.
  3. Ezután felverjük a tejszínt, valószínűleg nem lesz túl kemény, de nem muszáj annak lennie. Ha kész, a felvert tejszínt belekeverjük óvatosan a sajtosba.
  4. Végül a zselatinlapokat beletesszük egy kis vízbe, hogy megpuhuljanak, majd mikor már puhák, kivesszük a vízből, belerakjuk egy edénykébe, felforraljuk, majd mikor kész, várnunk kell, amíg kicsit lehűl. Mikor kicsit kihűlt, nagy mozdulatokkal, óvatosan, de gyorsan belekeverjük a sajtosba.
  5. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy beleöntjük a formába, és rakhatjuk is a hűtőbe. Kb. 2 órát kell várni vele, de minél többet várunk, annál jobb lesz!
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 049
elküldve: 10
receptkönyvben: 130
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Cherrymoon

Mióta szakács: 2012.04.18.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajttorta, tejszínes sajttorta, mascarponés-tejszínes sajttorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cristee
cristee Mon, 2013-03-25 20:03

Köszi a receptet, nagyon-nagyon jó!
Imádom a kókuszt, úgyhogy a krémbe kókuszreszeléket kevertem, a tetejére pedig szeletelt mandulát szórtam, isteni lett!
Nagy sikere volt a család körében is, köszi még egyszer :)

Chryste21
Cherrymoon / Chryste21 Sat, 2012-06-09 17:29

Persze!
Egy nagy tejföl,ami 450 g.
Egy 2 dl-es habtejszín.
A kekszet és a margarint sosem szoktam mérni,mindig elöször beleöntök a formába darált kekszet,utána egy kis margarint,mondjuk kb. 20 dkg-t.Azt összegyúrod a forma aljában és meg fogod látni,hogy kell-e még hozzá keksz.Ezek függnek attól is,milyen vastagra szeretnéd a kekszes-vajas réteget.
Remélem tudtam segíteni,sok sikert hozzá!!
üdv:
Kriszti

aetna
aetna Sat, 2012-06-09 14:03

Kedves Cherrymoon!
Megtennéd, hogy pontosítasz kicsit a hozzávalók mennyiségén? (tejföl, habtejszín, margarin, keksz) Szeretném elkészíteni!
Nagyon köszönöm!
Üdv:
Andrea

787
mascarpone 500 g
tejföl 450 g
cukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 2 dl
citromlé 1 fél citromból nyert
lapzselatin 6 db
margarin 20 dkg
kekszmorzsa 30 dkg