Nosalty Logó

Márványos brownie Lúdanyótól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lúdanyó
Ezen a képen: Márványos brownie Lúdanyótól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémsajthoz

Összesen 831 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémsajthoz

Összesen 3325 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémsajthoz

Összesen 402 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 831 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    235.8 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1021 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 3325 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 402 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémsajthoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy lábasban forraljunk vizet, tegyünk a lábasra egy fémtálat (olyan nagyot, amiben majd a csokis tésztát össze tudjuk keverni), tegyük bele a darabokra tört csokoládét, felkockázott vajat és olvasszuk össze őket. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  2. Melegítsük elő a sütőt, egy kicsi tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  3. Keverjük össze a krémsajtot, cukrot, tojást és a vaníliakivonatot.
  4. A kihűlt vajas csokoládéhoz keverjük hozzá a cukrot, majd egyenként a tojásokat. Végül óvatosan keverjük hozzá a lisztet és a csipet sót.
  5. Töltsük a tepsibe a csokis tészta kétharmad részét, öntsük rá a mascarponés keveréket, majd kanalazzuk a tetejére a maradék csokis tésztát. Egy hurkapálcával keverjük márványosra a felső réteget. A csokis tészta sűrűbb, mint a krémsajtos, arra kell figyelni, hogy jól elkeveredjen a két tészta egymással, de csak a felső rétegben. Ettől lesz majd tölteléke is a süteménynek.
  6. Légkeveréssel sütjük. Akkor jó, ha már nem mozog a sütemény teteje, de még nem sült át egészen.
  7. Kihűtjük, kis kockára vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sűtés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 171
  • Össznézettség: 113321
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lúdanyó 11 recept

Azt hiszem, megszületett az új kedvenc. Márványos, vagyis krémsajtos réteggel dúsított brownie, nagyon csokis, nem száraz, a krémsajtos réteg pedig olyan, mintha könnyű töltelék lenne benne. Töménynek persze tömény (mégiscsak amerikai süteményről van szó), ezért egy kis tepsivel elegendő egy négytagú családnak. Emiatt viszont takarékos, és szinte fogyókúrás darab, mivel liszt csak 5 dkg kell bele (különösen ha eltekintünk a vajtól, csokoládétól, krémsajttól). Gombhoz a kabátot: közel fél doboznyi maradék mascarpone felhasználásához kerestem receptet, először az interneten, aztán a saját könyveimben. Nagy lelkesen vettem én valamikor egy ígéretesnek tűnő könyvet, 500 Cookies, biscuits & bakes a címe, mondván, hogy majd végigsütöm az egész könyvet, mindig tele lesz a kekszes doboz kis családom nagy örömére. A család persze sok mindennek örülhetett azóta, speciel süteménynek ebből a könyvből nem. Eddig.

Hozzászólások

fishers

Nagyon Ígéretesnek t?nik, feltétlenül kipróbálom!

Lúdanyó

Hajrá :) Csak biztatni tudlak!

Éva-Anyóca

Hmm, nyami, fincsinek látszik, de nagyon.:-)) Jó készül?dést Húsvétra..:-)) Éva-Anyóca

Lúdanyó

Tényleg az és nagyon egyszer? elkészíteni :) Köszönöm, neked is :)

Törölt felhasználó

Kedves Lúdanyó Most készítettem el ezt a nagyon ínycsiklandozónak látszó sütit. Azt írtad, hogy az olvasztott vajas csokit hagyni kell teljesen kih?lni. De a tojás se lágyított annyit rajta, hogy a massza kenhet? legyen a mascarpónén. Nem kellett volna teljesen hagyni kih?teni?

Lúdanyó

Kedves Eseme, én úgy szoktam megoldani, hogy kis pöttyökben végigpötyögtetem a mascarpone tetején a maradék tésztát és utána keverem össze óvatosan a hurkapálcával. Kenni ugyanis nem lehet, mert s?r?bb a csokis tészta, mint a fehér. Egyszer túl híg volt a mascarpone, akkor er?teljesen elkevertem a csokis masszával, így is nagyon finom volt, csak nem alakult ki a töltelékszer? réteg. Remélem, hogy sikerült neked is :)

Törölt felhasználó

Kedves Lúdanyó ! Köszönöm a receptet, most sül . Fiacskám kapja névnapjára . :)))))). Andi

Lúdanyó

Kedves Andi! Nagyon szívesen :) Ezúton is kívánok boldog névnapot :) Lúdanyó

Törölt felhasználó

Csokiimádóknak kötelez?. Kihagyhatatlan! (a krémsajtos rétegnél a cukrot láthatnánk grammban esetleg?)

Lúdanyó

Kösz, szerintem is :) 50 g - jó lesz itt is? :)

Törölt felhasználó

Én a magam részér?l kevesebb cukorral, több csokival, több tojással és több mascarponéval készítem, ráadásul eleve kétszer annyit használok mindenb?l (nem égetem magam fél adagokkal ;-) ) de hát ez a Te recepted, tehát az 50 g kiindulásnak megfelel? lesz... :-D

Lúdanyó

Az az igazság, hogy az els? adag megsütése óta én is duplázom a mennyiségeket :) Úgy variálod, ahogy jól esik - ez a jó a sütésben..

Törölt felhasználó

Kedves Ludanyo! Mindenfele brownie receptet kiprobaltam mar, de azt hiszem ez viszi a palmat!!Eppen most keszitettem el a ceges bulinkra es asszem magamnal tartom a receptet, mert szinte biztos hogy egy paran elkerik majd!!Erre mondjak errefele hogy SUPERB kategoria!!

Lúdanyó

Kedves Lulu! Én is így voltam vele :) Csak terjeszd a receptet, ismerjék meg minél többen.

Hajjjaj

Borzasztóan finom, és 20 perc alatt dobtam össze. Nagyon veszélyes süti, abbahagyhatatlan.

Lúdanyó

Ugye, ugye? Én megmondtam :)

Törölt felhasználó

Tegnap elkészítettem és isteni finom lett. Köszönet a receptért. :) A sütéssel viszont volt egy kis gondom. Akinek nem légkeveréses süt?je van, talán tud tanácsot adni: milyen h?fokon, mennyi ideig kell sütni? Én mivel féltem, hogy megég, alacsobb h?fokon tovább sütöttem (160 fok, 40 perc kb), de így is ragacsos maradt a tepsi közepén.

Lúdanyó

Én köszönöm és örülök, hogy tetszett :) Ha nem légkeveréssel sütöd, akkor 180 C fokon kell sütni (20 fokot kell rászámolni a légkeveréses h?fokra).

agotanagy

Megsütöttem, nagyon-nagyon finom!:)))

Lúdanyó

Köszönöm, örülök, hogy tetszett :) Képzeld el, hogy ma én is ezt sütöttem meg, a csokis tésztába tettem diót és szárított áfonyát - nagyon finom ez a változat is, érdemes kipróbálni.

agotanagy

Köszönöm az ötletet!:) Ezt a süteményt nagyon valószín?, hogy elfogom még néhányszor készíteni, és legközelebb mindenképp dupla adaggal.:)

Ditke62

Már harmadjára csinálom... dupla adagból :-) abbahagyhatatlan, isteni :-)

Lúdanyó

Köszönöm, olyan jó ilyet hallani :)

nagymokuc

Nagyon finom, gyors süti! Köszönöm a receptet! :)))

Lúdanyó

Köszi, örülök, hogy ízlett :)

picizöldmanó

Kipróbáltam, nagyon finom lett!!! (Fele cukorral, de így is túl édes lett.) Egy dolog azonban nem stimmelt. Nekem a krémsajtos massza lett s?r?bb, nem a csokis, így amikor rákanalaztam, néhol teljesen kinyomta maga alól a csokis részt. A csokis rész az teljesen folyt. Ami nem baj, az ízén nem változtat, csak nem lett olyan szép egyenes... Valaki meg alig tudta kenni a csokis masszát, ki érti ezt? :)

Lúdanyó

Azért örülök, hogy ízlett :) Gondolom, hogy a krémsajt fajtájától is függ a s?r?ség.

Törölt felhasználó

Én rögtön dupla adagot készítettem, teljes ki?rlés? lisztet használtam hozzá, és kevesebb cukorral elegyítettem. A csokis massza nekem s?r?bb lett, de egy pici vízzel megoldottam a dolgot, így a fels? réteget könnyebben el tudtam keverni. Nagyon finom sütemény, a vendégeim nagyon szerették, még a 11 hónapos kicsi lány is rájárt. :-D Köszönet a receptért!

Zera84

Megcsináltam, nagyon jó lett! Az édesszájúbb családtagok azt mondták, hogy tökéletes, a kevésbé édesszájúak szerint egy kicsit kevesebb cukor is elég lett volna, de amúgy finom.

Lúdanyó

Köszönöm, örülök, hogy tetszett :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémsajthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!