r
Nosalty Logó

Mandulás puszedli

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Mandulás puszedli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 417 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1667 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 417 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2248.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1667 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 413 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát finomra daráljuk, tálba tesszük. Hozzászitáljuk a porcukrot, a lisztet és belekeverjük a citromhéjat.
  2. A tojásfehérjét lágy habbá verjük és a mandulás egyveleggel elkeverjük.
  3. Belelöttyintjük a mandulaaromát, az egész masszát alaposan összekeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal kis kupacokat halmozunk (3-4 cm átmérőjű köröket kapjunk a végén, a massza ui. szétfolyik).
  5. Mindegyik közepébe nyomunk egy mandulát.
  6. 175 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 15-18 perc alatt megsütjük.
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Receptkönyvben: 606
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 165
  • Össznézettség: 87401
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újabb tojásfehérje-faló. (Készült Stahl J. receptje alapján.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...