r
Nosalty Logó

Mandulás puszedli

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Mandulás puszedli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 417 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1667 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 413 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 417 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2248.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1667 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 413 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát finomra daráljuk, tálba tesszük. Hozzászitáljuk a porcukrot, a lisztet és belekeverjük a citromhéjat.
  2. A tojásfehérjét lágy habbá verjük és a mandulás egyveleggel elkeverjük.
  3. Belelöttyintjük a mandulaaromát, az egész masszát alaposan összekeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal kis kupacokat halmozunk (3-4 cm átmérőjű köröket kapjunk a végén, a massza ui. szétfolyik).
  5. Mindegyik közepébe nyomunk egy mandulát.
  6. 175 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 15-18 perc alatt megsütjük.
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 70888
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy újabb tojásfehérje-faló. (Készült Stahl J. receptje alapján.)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! A mandulát hogy szabadítsam meg a barna héjtól ami sehogy sem akar róla lejönni? Ebb?l az adagból kb hány db lesz? Nagyon megkeményedik?

illesera

Szia Jula ! A mandula héja könnyedén lejön, ha egy edényben vizet forralsz , ( kb, annyit, ami a hámozandó mandulát ellepi ), és a mandulákat belezuttyantod. Kb. 1 percig benne hagyod ?ket, majd sz?r?be öntöd, hideg víz alá tartod egy kis ideig, és ezután ha megnyomod a héjat, a mandula kicsusszan szépen a héjából. Bocs hogy én válaszoltam, de én így szoktam, gondoltam segítek neked ! üdv Era

Törölt felhasználó

Köszi a gyors választ! :-)

Törölt felhasználó

Megsutottem, de nem lapult szet, ahogyan a kepen latszik. Kicsit megrepedezett a felszine, de ugy halomban sult meg. Az ize finom, azert szeretnem tudni, hogy tettem rosszul!? ( receptet gramra kovettem ). Udv, Margit

Törölt felhasználó

Szia! Elkészítettem a puszedlit, köszönet a receptért! Isteni finom. Azonban nekem sem lapult szét:( Mi lehet az oka? Üdv : Ági

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek